Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železné lady sú zo Slovenska. Cibulková a Schmiedlová hrali dlhé zápasy

Slovenské tenistky Karolína Schmiedlová a Dominika Cibulková boli v roku 2018 aktérkami štyroch z piatich najdlhších zápasov na okruhu WTA. Najviac času na kurte však strávila počas jedného stretnutia svetová jednotka Rumunka Simona Halepová.

16.11.2018 17:04
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

V piatom najdlhšom zápase sezóny zdolala Schmiedlová v 1. kole na turnaji v rumunskej Bukurešti domácu Anu Bogdanovú za 3 hodiny a 18 minút 4:6, 7:6 (4), 7:5. V druhom sete viedla už 5:1, Rumunka otočila na 6:5. Slovenka uspela v následnom tajbrejku. V treťom sete otočila Schmiedlová z 1:3 na 5:3, no premenila až tretí mečbal v dvanástej hre.

„Bol to určite jeden z najťažších zápasov v kariére,“ uviedla Schmiedlová po stretnutí a dodala: „Snažila som sa zostať sústredená, lebo nie je ľahké hrať v tak neskorú hodinu (zápas sa končil o 23.00 h, pozn.).“

Na antukovom vrchole sezóny Roland Garros ju v 1. kole čakala ďalšia Rumunka Irina-Camelia Begová, v dueli trvajúcom 3 hodiny a 19 minút sa po víťazstve 6:4, 5:7, 9:7 tešila rumunská tenistka. Bilancia Schmiedlovej v sezóne 2018 bola v trojsetových zápasoch 8:7, no 2:3 v súbojoch trvajúcich viac ako dve a pol hodiny.

Anna Karolína Schmiedlová. Foto: SITA, Martin Medňanský
Karolína Schmiedlová Anna Karolína Schmiedlová.

Dominika Cibulková potrebovala na poslednom grandslamovom podujatí sezóny US Open 3 hodiny a 22 minút na zdolanie Taiwančanky Chsieh Su-wej. Slovenka zvíťazila 7:6 (3), 4:6, 6:4 a to aj napriek faktu, že jej rozhodkyňa udelila trest za neskorý príchod na kurt po prestávke medzi setmi. Pre veľké horúčavy mali hráčky tento rok počas US Open možnosť využiť 10-minútovú prestávku medzi druhým a tretím setom na osvieženie.

Ešte viac času strávila aktuálna slovenská ženská jednotka na kurte vo finále turnaja na antuke vo francúzskom Štrasburgu. S Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou prehrala po 3 hodinách a 36 minútach 7:6 (5), 6:7 (3), 6:7 (6). Ruská tenistka odvrátila v treťom sete dva mečbaly a po zápase povedala:

„Bojovala som teda do poslednej loptičky v tajbrejku, ale aj tak nechápem, že som zvíťazila. Cítila som to tak, že som v zápase stále pozadu za súperkou. Preto je neuveriteľné, že som to zvládla. Bol to zrejme najdlhší zápas celej mojej kariéry. A že to bolo práve finále, je na tom ešte úžasnejšie.“

Dominika Cibulková počas osemfinále. Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
tenis Cibulková Dominika Cibulková počas osemfinále.

Najdlhší zápas v sezóne 2018 majú na svojom konte svetová jednotka Rumunka Simona Halepová a Američanka Lauren Davisová. Napínavé predstavenie predviedli v 3. kole úvodného grandslamu sezóny Australian Open. (4:6, 6:4, 15:13) Halepová pri svojej ceste do finále odvrátila v zápase s Davisovou tri mečbaly a po 3 hodinách a 45 minútach oslavovala postup do ďalšieho kola. V historickom ponímaní išlo o tretí najdlhší zápas na Australian Open.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Anna Karolína Schmiedlová