Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer si poradil s Andersonom. Do semifinále postúpili obaja

Švajčiarsky tenista Roger Federer a Juhoafričan Kevin Anderson sú postupujúcimi do semifinále dvojhry na Turnaji majstrov v Londýne.

15.11.2018 17:02 , aktualizované: 22:46
Britain Tennis ATP Finals federer Foto: ,
Roger Federer počas súboja s Kevinom Andersonom.
debata

V ich vzájomnom štvrtkovom stretnutí zdolal Federer nasadený ako druhý turnajovú štvorku Andersona za 78 minút 6:4, 6:3. Tridsaťsedemročný Federer oplatil svojmu súperovi prehru zo štvrťfinále tohtoročného Wimbeldonu.

Celkovo zvíťazil v piatom zo šiestich vzájomných stretnutí. Tridsaťdvaročný Anderson sa pri svojej premiérovej účasti na turnaji ATP Finals prebojoval medzi najlepšiu štvorku, v tejto fáze sa objaví ako prvý africký singlista v histórii podujatia. Federer nazrie do semifinále pätnástykrát pri svojej šestnástej účasti. Legendárny Švajčiar je rekordným šesťnásobným víťazom koncoročného podujatia.

V úvodnej dvojhre štvrtkového programu zvíťazil rakúsky tenista Dominic Thiem nasadený ako šiesty za 85 minút 6:1, 6:4 nad turnajovou sedmičkou Keiom Nišikorim z Japonska. Dvadsaťpäťročný Thiem a o tri roky starší Nišikori odohrali piate vzájomné stretnutie. Rakúšan zvíťazil druhýkrát.

Úvodný set patril rakúskemu tenistovi, získal ho v pomere 6:1. Druhé dejstvo prinieslo vyrovnaný tenis. Thiem potreboval na jeho získanie výsledkom 6:4 nakoniec iba jeden brejk. Ani víťazstvo nad Nišikorim mu v končenom dôsledku nestačilo na postup do semifinále.

„Necítil som príliš veľký tlak. Chcel som iba sebe a divákom ukázať pravého Dominica, pretože predchádzajúce dve stretnutia mi vôbec nevyšli,“ uviedol Theim po stretnutí. „Urobil som príliš veľa nevynútených chýb. Myslím, že som to súperovi dosť uľahčil, no aj on hral solídne,“ okomentoval zápas Nišikori.

Turnaj majstrov 2018

skupina Lleytona Hewitta
Dominic Thiem (6-Rak.) – Kei Nišikori (7-Jap.) 6:1, 6:4, Roger Federer (2-Švaj.) – Kevin Anderson (4-JAR) 6:4, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP Finals