Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvýhodňovaný Federer? Ľudia to tak chcú, bráni hviezdu šéf Australian Open

Riaditeľ tenisového Australian Open Craig Tile sa postavil za Švajčiara Rogera Federera, ktorého nedávno obvinil Francúz Julien Benneteau z toho, že mu organizátori turnajov idú po ruke pri tvorbe programu zápasov.

14.11.2018 22:22
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Podľa Tileyho je to dané záujmom fanúšikov aj vlastníkov vysielacích práv o niekoho, kto je výkladnou skriňou celého športu. Federera sa zastal aj v prípade Benneteauovej kritiky ohľadom Laver Cupu, ktorý je podľa francúzskeho tenistu stretom záujmov.

„Roger Federer je výnimočný tenista a jeden z najuznávanejších športovcov na svete. V Austrálii bol niekoľkokrát zvolený za najobľúbenejšieho hráča. Fanúšikovia aj televízie chcú, aby hral na veľkých štadiónoch a v najlepších časoch. Podľa mňa na svete neexistuje jediný riaditeľ turnaja, ktorý by tieto faktory nebral do úvahy,“ uviedol Tile vo vyhlásení.

Tridsaťsedemročný Federer je s 20 grandslamovými titulmi najúspešnejším tenistom histórie. Na spomínanú kritiku nechcel príliš reagovať, len vyhlásil, že mnoho vecí nie je pravda. „Niekedy mi organizátori vyjdú v ústrety, inokedy nie,“ povedal druhý hráč svetového rebríčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Australian Open 2018