Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nišikoriho trapas v Londýne. Proti Andersonovi uhral jediný gem

Juhoafrický tenista Kevin Anderson nasadený ako štvrtý zvíťazil za 66 minút v pomere 6:0, 6:1 nad turnajovou sedmičkou Japoncom Keiom Nišikorim v prvej z dvoch dvojhier v rámci tretieho dňa koncosezónneho výberového šampionátu Nitto ATP Finals v Londýne.

13.11.2018 19:00 , aktualizované: 22:44
Nišikori Foto: ,
Kei Nišikori v zápase proti Kevinovi Andersonovi.
debata

Juhoafričan mal hru pod kontrolou. Úspešnosť jeho prvého podania sa pohybovala na hranici 78 % a v zápase urobil iba 12 nevynútených chýb. Svojmu súperovi umožnil v dvoch setoch vyhrať iba jediný gem, aj to až za stavu 6:0, 5:0. Anderson má blízko k tomu stať sa víťazom B-skupiny, v ktorej vyhral aj svoj prvý zápas proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi.

„Myslím si, že som urobil dobrú prácu pri neustálom tlaku na súpera. Nepustil som ho výraznejšie do hry. Pred začiatkom aktuálnej sezóny som si stanovil vyššie ciele, ktoré sa mi darí plniť,“ povedal po víťaznom meraní síl Anderson.

„Na dnešný zápas sa pokúsim čím skôr zabudnúť. Niečo so mnou bolo zlé. Musím sa dobre pripraviť na nasledujúce stretnutie,“ zneli slová zdolaného Nišikoriho.

V prvom sete večerného stretnutia dominoval Federer, dvakrát prelomil podanie Thiema a vyhral 6:2. Švajčiar vstúpil lepšie aj do druhého dejstva, keď sa dostal do vedenia 2:0. V nasledujúcom priebehu si do stavu 5:3 obaja hráči podržali svoj servis.

V deviatej hre Federer opäť „brejkol“ Thiema a pripísal si svoje prvé víťazstvo na turnaji. Rakúšan sa počas celého stretnutia nedostal ani k jednému brejkbalu.

Turnaj majstrov 2018

skupina Lleytona Hewitta

  • Kevin Anderson (4-JAR) – Kei Nišikori (7-Jap.) 6:0, 6:1
  • Roger Federer (2-Švaj.) – Dominic Thiem (6-Rak.) 6:2, 6:3
debata chyba
Viac na túto tému: #Kei Nišikori #Kevin Anderson #ATP Finals