Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Nevídaná frustrácia. Federer odpálil loptičku do hľadiska, trafil aj sám seba

Japonský tenista Kei Nišikori po úspešnom vstupe do turnaja majstrov v Londýne neskrýval emócie. Po štyriapolročnej prestávke totiž získal skalp hráča, ktorý je jeho vzor. Švajčiara Rogera Federera zdolal 7:6 (4), 6:3 a posilnil si šance na postup do semifinále.

12.11.2018 11:28
Roger Federer Foto: ,
Rogerovi Federerovi vstup do Turnaja majstrov nevyšiel.
debata

"Z víťazstva nad Rogerom mám veľkú radosť. Je náročné nastúpiť proti niekomu, kto je váš idol. Zápasy proti tenisovej legende sú vždy pre mňa veľkou výzvou. V prvom sete som bol v zložitej situácii.

Za stavu 5:6 som pri vlastnom servise prehrával 0:30, no podarilo sa mi to dotiahnuť do tajbrejku, ktorý mi vyšiel na jednotku. V druhom sete som sa snažil hrať agresívne a táto taktika mi priniesla úspech," povedal finalista US Open z roku 2014 pre akreditované médiá. V druhom zápase čaká Nišikoriho Juhoafričan Kevin Anderson.

Federer je šesťnásobný víťaz turnaja majstrov, no doposiaľ posledný titul získal ešte v roku 2011. Proti Nišikorimu spravil 34 nevynútených chýb. Na konci prvého setu dostal od empajrového rozhodcu Damiana Steinera napomínanie za to, že v návale frustrácie odpálil do hľadiska loptičku a tá takmer skončila v čestnej lóži.

Okrem toho na internete sa objavila aj sekvencia jedného z jeho nevydarených úderov. Pri bekhende trafil sám seba:

„Myslím si, že v úvodnom sete sme sa obaja trápili. Mal som viac šancí ako Kei, no nedokázal som ich využiť. V druhom sete mal zápas vyššiu úroveň. Dostal som sa do vedenia, no nedokázal som ho udržať, to bol kľúčový moment celého zápasu,“ uviedol pre oficiálnu stránku ATP Federer, ktorý v utorok nastúpi proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Kei Nišikori #Turnaj majstrov 2018