Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federerovi vstup do Turnaja majstrov nevyšiel. Proti Nišikorimu neuhral ani set

Šesťnásobný víťaz tenisového Turnaja majstrov Roger Federer prehral na úvod tohto ročníka v Londýne s Japoncom Keiom Nišikorim 6:7, 3:6.

11.11.2018 19:01 , aktualizované: 23:12
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer počas zápasu s Keiom Nišikorim v Londýne.
debata

Slávny Švajčiar tak bude v utorok bojovať o nádej na postup do semifinále s Rakúšanom Dominicom Thiemom, ktorý podľahol Kevinovi Andersonovi z Juhoafrickej republiky 3:6, 6:7.

Nišikori, ktorý sa na turnaja pre najlepších tenistov sezóny dostal až po odhlásení zraneného Argentínčana Juana Martína Del Potra, dokázal Federera naposledy zdolať pred štyrmi rokmi v Miami. V desiatom vzájomnom zápase si teraz vylepšil bilanciu na 3:7.

Prvý set japonský tenista rozhodol razantným nástupom do tajbrejku, ktorý mu vyniesol náskok 6:1. Na úvod druhého setu síce stratil servis, ale druhému nasadenému protivníkovi ho potom dokázal dvakrát zobrať.

Tridsaťsedemročný Federer, ktorý na Turnaji majstrov naposledy triumfoval v roku 2011, urobil v stretnutí o jedenásť nevynútených chýb viac ako Nišikori.

Tridsaťdvaročný Anderson ešte na Turnaji majstrov nikdy neštartoval, zatiaľ čo Thiem už má na konte tretiu účasť. Štvrtý nasadený hráč však proti Rakúšanovi potvrdil aj za pomoci 13 es úlohu rebríčkového favorita a za hodinu a 48 minút si pripísal prvú výhru. V utorok sa stretne s Nišikorim a víťaz tohto duelu už bude jednou nohou v semifinále.

Ako jediný v celom zápase premenil Anderson vo štvrtej hre úvodného setu brejkbal, druhý set potom rozhodol tajbrejk. Thiem v ňom nevyužil dva setbaly a prehral 10:12. Andersonovi podľahol v deviatom vzájomnom zápase siedmykrát.

Kevin Anderson (vpravo) a Dominic Thiem po... Foto: Reuters, TONY O'BRIEN
Kevin Anderson, Dominic Thiem Kevin Anderson (vpravo) a Dominic Thiem po úvodnom zápase Turnaja majstrov v Londýne.

„Určite som cítil nervozitu. Ale podarilo sa mi dostať sa rýchlo do náskoku a našiel som naozaj dobrý rytmus. Daril sa mi pekne servis. Všeobecne mi pomohol dobrý štart do zápasu,“ citovala víťaza agentúra DPA.

„Pokazil som začiatok. Šancu som nemal najmä pri jeho podaniach. Bol som v problémoch prakticky celý čas na príjme. Prvý set mi vôbec nevyšiel,“ povedal Rakúšan.

ATP Turnaj majstrov 2018:

Skupina Lleytona Hewitta
Kevin Anderson (4-JAR) – Dominic Thiem (6-Rak.) 6:3, 7:6 (10)
Kei Nišikori (7-Jap.) – Roger Federer (2-Švaj.) 7:6 (4), 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Turnaj majstrov #Kei Nišikori #Dominic Thiem #Kevin Anderson