Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americké esá, kde ste? Na Češky číha zradná hmla

Len si to predstavte: ste v pozícii trénera. Váš tím sa prebojuje do finále, no vy na kľúčový súboj o zlato pricestujete s béčkom. Zatiaľ čo vaše hviezdy pohodlne sedia doma či opaľujú sa kdesi na pláži. Skrátka dovolenkujú.

09.11.2018 16:24
Fed Cup, Česko, USA Foto: ,
Český a americký fedcupový tím počas žrebu víkendového finále.
debata

Rovnaká situácia nastala pred finále tenisového Pohára federácie. Domáce Češky v ňom vyzvú počas tohto víkendu Američanky.

V menoslove zámorského výberu – obhajcu trofeje – by ste márne hľadali legendárne sestry Serenu a Venus Williamsové, Sloane Stephensovú či Madison Keysovú. Nenatrafili by ste ani na deblovú špecialistku Betthanie Mattekovú-Sandsovú

Skrátka: v Prahe chýbajú esá, ktoré sa pýšia 31 grandslamovými titulmi vo dvojhre a 33 vo štvorhre.

Namiesto nich sa v pražskej O2 Aréne predstaví štvorica – Danielle Collinsová, Sofia Keninová, Alison Riskeová a Nicole Melicharová. Že vám niektoré z mien veľa nehovoria? Nič sa nedeje, veľa o súperkách nevedia ani zverenky Petra Pálu.

„Keninovú som videla v dvoch zápasoch, Collinsovú ani v jednom,“ priznáva Barbora Strýcová. „Na to, že ide o takú veľkú udalosť, mi prídu okolnosti okolo zloženia amerického tímu tak trochu neúctivé,“ dodáva pre idnes.cz.

Okolnosti okolo zloženia amerického tímu mi... Foto: SITA/AP, Jean-Francois Badias
Barbora Strýcová Okolnosti okolo zloženia amerického tímu mi prídu tak trochu neúctivé, tvrdí Barbora Strýcová.

Češky sú v pozícii jednoznačného favorita. Napriek tomu, že v ich tíme chýba svetová osmička Karolína Plíšková a Petru Kvitovú (7.) trápia zdravotné problémy.

Pála i preto zdvíha varovný prst. „Americký tím je nevyspytateľný a nebezpečný. Tieto dievčatá vedia zdolať svetové hráčky. Navyše, nemajú čo stratiť,“ upozorňuje šéf českej lavičky. Pri zháňaní informácií si pomohol aj videokanálom YouTube.

Aj tento fakt dokumentuje absurdnú situáciu, keď sa o triumf nepopasujú na americkej strane najlepšie z najlepších. Existuje však aj iný pohľad na vec. Núka ho Kvitová. „Po náročnej sezóne ide o dva týždne navyše. O to kratší máte čas na odpočinok a prípravu na ďalšiu sezónu,“ tvrdí česká jednotka.

A potom sú tu tisíce precestovaných kilometrov, ktoré by pred sebou mali americké hviezdy. Aj preto v Česku prirovnávajú súperky k americkej hmle.

Zablúdia v nej Češky? Alebo nájdu cestu k šiestej trofeji za ostatných osem rokov?

Česko – USA

Sobota, od 14.00 Strýcová – Keninová, Siniaková – Riskeová. Nedeľa, od 12.00 Siniaková – Keninová, Strýcová – Riskeová, Krejčíková, Siniaková – Collinsová, Melicharová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #americké tenistky #české tenistky