Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal už sezónu zabalil. Zranený Španiel sa po Paríži odhlásil aj z Londýna

Španielsky tenista Rafael Nadal pre zranenie nebude hrať na blížiacom sa výberovom šampionáte najlepšej osmičky svetových tenistov Nitto ATP Finals v Londýne (11. - 18. novembra).

05.11.2018 17:12
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal.
debata

Bezprostredným dôvodom je operačný zákrok na boľavom členku. Znamená to, že 11-násobný víťaz Roland Garros už ukončil svoju sezónu. Oznámil to prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti twitter.

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión Nadal sa odhlásil aj z predchádzajúceho turnaja série ATP World Tour Masters 1000 v Paríži, tam bolo dôvodom boľavé brušné svalstvo. Nadal sa mal vrátiť v Paríži do súťažného diania po prestávke spôsobenej zranením kolena, ktoré ho prinútilo skrečovať semifinálový zápas na US Open proti Juanovi Martinovi Del Potrovi. Práve vynútená neúčasť v Paríži stála 32-ročného Španiela líderskú pozíciu v rebríčku ATP, ktorú musel prepustiť Srbovi Novakovi Djokovičovi.

„Píšem tieto slová ako svoj koniec sezóny. Bol to komplikovaný rok. Po tenisovej stránke výborný v čase, keď som bol fit, ale zároveň zlý vtedy, keď ma postihli zranenia,“ uviedol Rafael Nadal na twitteri.

Práve v pondelok večer vyžrebujú v Londýne šampionát tenistov Nitto ATP Finals. Okrem Nadala sa na ňom z hráčov oprávnených štartovať nezúčastní ani Argentínčan Juan Martín Del Potro, ktorého zradilo koleno. Del Potra nahradí Japonec Kei Nišikori a Nadala predbežne druhý náhradník Američan John Isner. Ak sa to potvrdí, 33-ročný Isner zažije svoju premiéru na šampionáte ATP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Turnaj majstrov 2018