Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez jedinej prehry. Svitolinová vyhrala MS WTA Tour

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová premiérovo v kariére triumfovala na MS WTA Tour. Šiesta nasadená hráčka v nedeľňajšom finále v Singapure zdolala Američanku Sloane Stephensovú v troch setoch 3:6, 6:2 a 6:2.

28.10.2018 15:31
Svitolinová Foto: ,
Elina Svitolinová v súboji proti Sloane Stephensovej.
debata

Dvadsaťštyriročná Svitolinová je prvou Ukrajinkou, ktorá sa tešila z prvenstva na koncoročnom Turnaji majsteriek. Na tróne vystriedala vlaňajšiu víťazku Caroline Wozniacku z Dánska.

Prvý set finále patril turnajovej päťke Stephensovej, ktorá v úvodných dvoch hrách stratila jedinú loptičku a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:0. Náskok si udržala až do konca setu, jej súperka pôsobila na dvorci až príliš pasívne a nevyužila ani štyri brejkbalové možnosti.

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil, navrch už mala Svitolinová, ktorá až trikrát prelomila servis súperky. Viedla 3:1, neskôr 5:2 a v ôsmej hre potom využila druhý setbal, čim si vynútila rozhodujúci tretí set.

V ňom Svitolinová získala náskok 3:0 a hoci Stephensová znížila na 2:3, záver už bol v réžii jej súperky. Ukrajinka premenila hneď prvý mečbal. Zápas trval 2:23 h.

MS WTA Tour 2018 – finále
Elina Svitolinová (6-Ukr.)- Sloane Stephensová (5-USA) 3:6, 6:2, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Elina Svitolinová #Sloane Stephensová #MS WTA 2018