Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gombos na Kližana nenadviazal. Po dvojhrách je stav 1:1

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni stretnutia o postup do svetovej skupiny Davisovho Pohára s Bieloruskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre hostí sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil líder bieloruského tímu Jegor Gerasimov, ktorý zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa po trojsetovom boji 3:6, 6:4, 6:4.

26.10.2018 17:30 , aktualizované: 20:04
debata
Martin Kližan počas úvodného zápasu Davisovho... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martin Kližan Martin Kližan počas úvodného zápasu Davisovho pohára proti Bielorusku.

Sobotňajší program otvorí o 13.00 h štvorhra, v ktorej by mali nastúpiť Martin Kližan s Filipom Poláškom proti páru Max Mirnyj, Andrej Vasilevskij.

Gombos nastúpil na súboj s Gerasimovom povzbudený triumfom Kližana nad Alexandrom Zgirovským. Zverenec trénera Ladislava Simona v prvom sete skvele podával a Kvalitnými returnami eliminoval Gerasimovov servis, ktorý je najväčšou zbraňou Bielorusa. Pri dlhších výmenách dokázal Gombos súpera rozbehať, jeho údery mali potrebnú razanciu i optimálnu dĺžku. Za stavu 1:1 prelomil Gerasimovovo podanie, rovnaký kúsok sa mu podaril aj v deviatom geme a prvý set získal vo svoj prospech.

V druhom dejstve Gerasimov zlepšil returny a pridal na agresivite. Za stavu 2:2 prvýkrát v zápase Gombosa brejkol, hoci slovenský reprezentant viedol 40:15 a v ďalšom priebehu setu mu stačilo držať si servis. Za stavu 4:5 síce čelil brejkbalu, no potom mu trikrát zafungovalo prvé podania a vynútil si tretí set. O jeho osude rozhodol gem za stavu 3:3, v ktorom Gerasimov využil štvrtý brejkbal a zobral Gombosovi servis.

V desiatom geme premenil Bielorus hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Gombosom na 2:0. V roku 2015 ho zdolal v NTC na challengeri Slovak Open, ktorý napokon vyhral.

SLOVENSKO – Bielorusko 1:1 po prvom dni
Martin Kližan – Alexander Zgirovskij 6:1, 6:4
Norbert GOMBOS – Jegor Gerasimov 6:3, 4:6, 4:6

Hlasy

Martin Kližan:

Bol to náročný zápas najmä v druhom sete. V tom prvom som hral dobre a bol som lepší na kurte. V tom druhom začal súper viac riskovať, raz ma brejkol, začalo mu to potom padať. Podstatné je, že máme prvý bod a teraz Bielorusi budú pod väčším tlakom.

Keď sa súper chytil, mal som to stále vo svojich rukách, lebo som mal brejk aj za stavu 4:3. Splnil som, čo som mal a na konci som ho dorazil. On nemal čo stratiť, snažil sa hrať agresívne a na konci mu to aj vychádzalo. Taký je šport, ale podstatné je, že som zvíťazil. Teraz pôjdem povzbudzovať Nora Gombosa, aby vybojoval dôležitý druhý bod

Norbert Gombos

Som veľmi sklamaný, lebo som hral dobre. Rozhodlo pár loptičiek. V druhom sete rozhodli dva milimetrové outy z mojej rakety, žiaľ, nevyšlo to. Veľmi ma to mrzí.

Dominik Hrbatý

Bol to vynikajúci zápas, hrali obaja veľmi dobre. V prvom sete hral Gombos excelentne. O osude druhého setu rozhodli dva tesné outy. V treťom sete Noro bojoval, ale prišli chybičky, ktoré Gerasimov využil. V závere už bol Bielorus sebavedomejší, ťažil z podania. Zajtra je ďalší deň, už aspoň vieme, čo hrať na Gerasimova.

Davis Cup: Slovensko - Bielorusko Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Pár Martin Kližan, Filip Polášek si tľapká so...
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Borbert Gombos