Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turnaj majsteriek: Najbližšie k semifinále je Svitolinová, najďalej Češka Kvitová

V úvodnom utorňajšom súboji na MS WTA Tour v Singapure zvíťazila dánska tenistka Caroline Wozniacka nad Češkou Petrou Kvitovou za 2:17 h v troch setoch 7:5, 3:6, 6:2 a zvýšila svoje šance na postup do semifinále, jej súperka má už len teoretickú nádej.

23.10.2018 19:40
Petra Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová.
debata

V druhom zápase bielej skupiny si Ukrajinka Jelina Svitolinová poradila s ďalšou Češkou Karolínou Plíškovou za 1:56 h v troch setoch 6:3, 2:6, 6:3 a dosiahla druhé víťazstvo na turnaji, po ktorom má semifinálovú miestenku na dosah.

Až ôsma hra zmenila dovtedy vyrovnaný priebeh, keď sa Wozniackej podarilo prelomiť podanie súperky. Obhajkyňa titulu podávala za stavu 5:3 na víťazstvo, ale následne aj ona pri svojom servise zaváhala, keď navyše nevyužila setbal. Napokon však Dánka po brejku v dvanástom geme ukoristila prvý set.

V druhom dejstve Wozniackej kompletne „odišiel“ servis, ktorý stratila až štyrikrát. Do rozhodujúceho setu však vstúpila Dánka ako vymenená, vďaka brejku viedla 2:0 a neskôr po ďalšom už 4:1. Za stavu 5:2 premenila pri svojom podaní hneď prvý mečbal.

„Dnes som hrala lepšie ako proti Plíškovej. Petra je hráčka, ktorá má ohromnú silu a vie využiť aj malú stratu koncentrácie. Preto bolo dôležité aj pri väčšom náskoku nepoľaviť. Verila som, že tento zápas dovediem do víťazného konca,“ povedala Wozniacka. Jej súperka urobila až 40 nevynútených chýb.

Svitolinová v šiestej hre prelomila podanie súperky a aj vďaka tomu doviedla úvodný set do víťazného konca. V druhom dejstve sa jej odplatila Plíšková rovnakou mincou – brejkom v šiestom geme a následným dopodávaním do vyrovnania na 1:1 na sety.

V rozhodujúcom dejstve si Svitolinová vďaka aktívnej hre a presnému servisu vybudovala náskok 4:0. Potom zvoľnila a dopustila sa ľahkých chýb, ale napokon si poradila aj s druhou českou tenistkou na prestížnom podujatí.

MS WTA Tour 2018 – biela skupina:
Jelina Svitolinová (6-Ukr.) – Karolína Plíšková (7-ČR) 6:3, 2:6, 6:3
Caroline Wozniacka (2-Dán.) – Petra Kvitová (4-ČR) 7:5, 3:6, 6:2

Tabuľka:
1. Jelina Svitolinová 2 2 0 4:1 2
2. Karolína Plíšková 2 1 1 3:2 1
3. Caroline Wozniacka 2 1 1 2:3 1
4. Petra Kvitová 2 0 2 1:4 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Karolína Plíšková