Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Hrbatý: Chlapci sú v slušnej forme. Bude záležať, či príde Ivaško

Kapitán daviscupového tímu SR Dominik Hrbatý je spokojný s prípravou jeho zverencov na tohtotýždňové stretnutie proti výberu Bieloruska v 2. kole play-off o záchranu v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára 2018 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

23.10.2018 16:14
Dominik Hrbatý Foto: ,
Dominik Hrbatý a kapitán Bieloruska Vladimír Volčkov.
debata

Súboj sa uskutoční 26. a 27. októbra na antuke pod zatiahnutou strechou Národného tenisového centra v Bratislave. Hrbatý tiež pochválil kvalitu kurtu.

„Chlapci sú v slušnej forme a v oveľa väčšej ‚pohode‘ ako v jari. Aj herne je to solídnejšie. Všetci sa javia v dobrej forme, o to väčší bolehlav mi spôsobuje rozhodovanie, kto zasiahne do zápasu. No je to stále radostnejšie rozhodovanie, ako v opačnom prípade,“ skonštatoval.

Zároveň sa vyjadril k účasti Jozefa Kovalíka, ktorý v úvode týždňa nenastúpil na stretnutie na turnaji v Moskve. „Kovalík do zápasu s Bieloruskom pre zranenie nezasiahne,“ prezradil Hrbatý.

Podľa kapitána sú slovenskí hráči mentálne nastavení na víťazstvo. „Chceme sa konečne dostať do svetovej skupiny,“ poznamenal Hrbatý a pripojil aj svoj pohľad na zloženie tímu pre štvorhru: „Možností je viac. Tým, že Igor Zelenay štartuje na turnaji ATP vo Viedni, rátame najviac s dvojicou Filip Polášek, Martin Kližan. Definitíva však padne po piatkových dvojhrách.“

Pozícia jednotky v slovenskom tíme patrí momentálne Martinovi Kližanovi. K menu slovenskej dvojky kapitán SR povedal: „Máme štyroch veľmi vyrovnaných singlistov“.

Podľa Hrbatého bude veľa závisieť od toho, či sa v Bratislave predstaví momentálne najvyššie postavený bieloruský singlista Iľja Ivaško. Pre zranenie zatiaľ do metropoly Slovenska nepricestoval, ale rozhodujúca bude jeho účasť prípadne neúčasť na štvrtkovom žrebe.

Dominik Hrbatý. Foto: SITA, Diana Černáková
Dominik Hrbatý Dominik Hrbatý.

„Je to obrovský rozdiel, či bude Ivaško hrať alebo nie. Naši hráči môžu nastúpiť na zápas v inom mentálnom rozpoložení ak vedia, že proti nim nestojí hráč z Top 100. Ak nastúpia Bielorusi bez Ivaška, budeme mierny favorit my.“

Kližan by mal podľa Hrbatého potvrdiť úlohu rozdielového hráča. „Potom opadá aj tlak z ostatných hráčov,“ skonštatoval kapitán a okomentoval posledné obdobie svojho zverenca: „Martin má stabilnú sezónu, žiadne obrovské výkyvy. Občas prehral v 1. kole, ale to sa stáva aj lepším tenistom. Na tréningoch z neho vyžaruje rozvaha.“

Bieloruský kapitán Vladimir Volčkov sa hostiteľom poďakoval za doterajšiu organizáciu a podmienky pre jeho tím. Vyjadril sa aj k aktuálnej absencii Ivaška v Bratislave:

„Iľja sa má pripojiť k tímu neskôr. Všetky prípadné zmeny v nominácii budú známe až počas štvrtkového žrebu. K zraneniu poviem iba toľko, že je to rovnaká indispozícia, ktorá ho postihla už skôr v Číne.“

K slovenskému tímu poznamenal, že si uvedomuje silu slovenskej jednotky Martina Kližana. „Vždy je silným faktorom mať v tíme hráča z elitnej päťdesiatky. Martin Kližan má motiváciu ukázať sa pred domácimi divákmi v Bratislave. Nový formát súťaže však dáva ešte väčšiu príležitosť na prekvapenia,“ myslí si Volčkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #slovenskí tenisti