Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrbatý vyhlásil bitku. O pozíciu dvojky

Slovenský mužský tenis môže v posledný októbrový víkend urobiť veľký krok k novovzniknutej milionárskej súťaži.

16.10.2018 11:29 , aktualizované: 16:05
Dominik Hrbatý Foto: ,
Dominik Hrbatý.
debata

Kľúčom k daviscupovému úspechu bude dobrá forma Martina Kližana a šťastná ruka Dominika Hrbatého. Ten bude musieť na ťažké stretnutie s Bieloruskom vybrať druhého hráča do dvojhry. Slovenský kapitán v utorok okrem Kližana (47. v rebríčku ATP) nominoval aj Lukáša Lacka (81.), Norberta Gombosa (277.) a deblistov Igora Zelenaya s Filipom Poláškom. Na šancu však budú aj naďalej čakať Andrej Martin (171.) s Filipom Horanským (215.).

V nominácii chýba Jozef Kovalík (83.). Hráč, ktorý vo februárovom zápase proti Bosne a Hercegovine prehral piaty, rozhodujúci duel, sa zranil.

Dominik Hrbatý na lavičke slovenského... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Dominik Hrbatý Dominik Hrbatý na lavičke slovenského daviscupového tímu.

„Od US Open má problémy so zápästím. Verím však, že ak sa dá dohromady, mohol by nám pomôcť. V tejto chvíli som nastavený tak, že s ním skôr nepočítam. Možno bude celé stretnutie stáť a padať na Kližanovi,“ prezradil Hrbatý.

Kližan spravil v uplynulých mesiacoch veľký rebríčkový progres. Naopak, ešte nedávna slovenská jednotka – Norbert Gombos – sa naďalej prepadáva, Lackovi zasa antuka príliš nesvedčí.

Premiéry v tímovej súťaži by sa tak mohol dočkať aj 25-ročný Horanský. Niekdajší veľký talent slovenského tenisu sa v poslednom čase dostáva do formy, kvalifikoval sa na svoje prvé turnaje kategórie ATP a druhú stovku svetového renkingu má na dostrel.

„Na základe jeho nedávnych výkonov by som bol rád, keby bol súčasťou tímu. Je to však veľmi otvorené. Ak prijme pozvánku a pobije sa o šancu, nevidím dôvod nedať mu priestor. Chalani sa budú musieť o to miesto na tréningoch pobiť, ukázať mi, čo je v nich a ako veľmi chcú reprezentovať,“ uviedol kapitán tímu.

Jegor Gerasimov. Podľa Dominika Hrbatého má... Foto: SITA, Marko Erd
Jegor Gerasimov Jegor Gerasimov. Podľa Dominika Hrbatého má bieloruský tenista výbornú formu

Hrbatý si už stihol zmapovať aj hráčov súpera. Do Bratislavy by mali pricestovať v zložení Iľja Ivaška, Jegor Gerasimov, Max Mirnyj a Andrej Vasilevskij.

„Na US Open som sledoval všetkých. Výbornú formu má predovšetkým Gerasimov. Videl som jeho zápas proti Bernardovi Tomicovi na turnaji v Číne, v ktorom s neskorším šampiónom prehral až po trojsetovom boji. Bielorusi preferujú tvrdý povrch, no ani na antuke nie sú bez šance,“ opísal súpera niekdajší 12. hráč sveta.

Ich najväčšia zbraň? Jednoznačne podanie. „Antuka im ho však bude spomaľovať, čo by nám mohlo hrať do kariet. Bude to však veľmi ťažké,“ dodal Hrbatý.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Davisov pohár #Dominik Hrbatý