Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kučová nezužitkovala sľubný vstup do štvrťfinále, nestačila na Ukrajinku

Slovenská tenistka Kristína Kučová nedosiahne na turnaji WTA International Prudential Hong Kong Tennis Open v Hongkongu (dotácia 750 000 USD, tvrdý povrch) najväčší úspech svojej doterajšej kariéry na ženskom profesionálnom okruhu.

12.10.2018 10:18
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová.
debata

Jej víťazné ťaženie ukončila v piatok rovnako nenasadená Dajana Jastremská z Ukrajiny, ktorej podľahla vo štvrťfinále 6:7 (6), 2:6.

Dvadsaťosemročná Kučová (317. v rebríčku WTA) vstúpila do zápasu výborne. Dvakrát brejkla súperku a rýchlo sa ujala vedenia 4:0. Jastremská (102.) však potom znížila na 3:4 a od stavu 3:5 získala tri gemy za sebou, pričom v desiatej hre odvrátila jeden setbal pri podaní Kučovej.

Vývoj ako na hojdačke pokračoval aj v tajbrejku, Slovenka vyhrávala 3:1 a vzápätí zaostávala 3:6. Následne síce odvrátila tri setbaly Ukrajinky, ale štvrtý za stavu 6:7 už nie. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii súperky. Jastremská unikla na 4:0 a potom už pri svojom servise doviedla duel do víťazného konca. Zakončila ho čistou hrou a využitím prvého mečbalu.

Kučová získala v Hongkongu v 1. kole cenný skalp, keď vyhrala nad vlaňajšou šampiónkou Roland Garros a niekdajšou päťkou svetového rebríčka Lotyškou Jelenou Ostapenkovou za 114 minút 5:7, 6:3, 6:2. V 2. kole si slovenská tenistka poradila za 52 minút s Bulharkou Viktorijou Tomovovou 6:1, 6:0.

Víťazka juniorského turnaja na US Open 2007 Kučová dala o sebe na hlavnom ženskom okruhu výraznejšie vedieť pred dvoma rokmi v kanadskom Montreale, keď na sklonku júla chytila životnú formu. Z kvalifikácie sa vtedy prestrieľala až do semifinále, keď vyradila veľké favoritky – Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú, Kanaďanku Eugenie Bouchardovú či Britku Johannu Kontovú.

Dvojhra – štvrťfinále:
Dajana Jastremská (Ukr.) – Kristína Kučová (SR) 7:6 (6), 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Kučová