Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peking tlieskal obratu Cibulkovej. Vyradila Stephensovú a je vo štvrťfinále

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Pekingu. V stredu zdolala deviatu nasadenú Američanku Sloane Stephensovú 4:6, 6:2 a 6:3 za 2:03 h.

03.10.2018 17:47 , aktualizované: 19:58
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková oslavuje postup do štvrťfinále turnaja v Pekingu.
debata (3)
Dominika Cibulková oslavuje postup do... Foto: SITA/AP, Mark Schiefelbein
Dominika Cibulková Dominika Cibulková oslavuje postup do štvrťfinále turnaja v Pekingu.

Bývalá svetová štvorka Cibulková mala dobrý vstup do stretnutia, keď v prvom sete viedla už 3:0. Američanka však vyrovnala na 3:3 a napokon triumfovala 6:4.

Druhý set patril Slovenka a o rozhodnúť musel až tretí. V ňom Cibulková viedla už 4:0 a v deviatej hre na postup využil hneď prvý mečbal.

„V prvom sete bol môj výkon kolísavý, veľakrát ma ovplyvnili pokazené lopty. V druhom a treťom sete som hrala agresívnejšie a vyplatilo sa mi to. Začala som si veriť a hrala som si to svoje. Stephensová je veľmi dobrá hráčka, ťažko sa proti nej vyhráva. Bol to super zápas a teším sa z toho,“ povedala pre TASR slovenská singlová jednotka.

Postup Dominiky Cibulkovej v Pekingu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Dominika Cibulková na turnaji v Pekingu.

V boji o semifinále sa stretne s Lotyškou Anasatsiou Sevastovovou. „Dobre sa poznáme, je veľmi šikovná. Bude to iný zápas, ale verím, že podám rovnako dobrý výkon aj vo štvrťfinále,“ doplnila Cibulková.

Dvadsaťdeväťročná Cibulková (30. v rebríčku WTA) a o štyri roky mladšia Stephensová (9.) odohrali piate vzájomné stretnutie. Slovenská tenistka si na svoje konto pripísala druhé víťazstvo.

Predtým naposledy sa stretli na vlaňajšom US Open, Stephensová zvíťazila v 2. kole 6:2 5:7, 6:3. V roku 2016 na turnaji v mexickom Acapulcu zviedli súboj vo finále o celkový triumf, z titulu sa po tuhom boji v troch setoch 6:4, 4:6, 7:6 (5) tešila Američanka.

Fedcupová reprezentantka SR Cibulková na predchádzajúcom turnaji jesennej ázijskej série v čínskom Wu-chane dokráčala do štvrťfinále, v ktorom nestačila na neskoršiu celkovú víťazku podujatia Bielorusku Arinu Sobolenkovú.

Predtým sa dobrými výkonmi prezentovala na grandslamových turnajoch – na US Open postúpila do osemfinále a vo Wimbledone sa predstavila medzi najlepšou osmičkou.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Peking #Sloane Stephensová