Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková nedala Gavrilovovej šancu. Zlepší v Pekingu bilanciu proti Stephensovej?

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do osemfinále na turnaji WTA Premier Mandatory China Open v čínskom Pekingu (dotácia 8 285 274 USD, tvrdý povrch). V utorkovom stretnutí 2. kola zdolala za 85 minút 6:3, 6:3 rovnako nenasadenú Dariu Gavrilovovú z Austrálie.

02.10.2018 08:27 , aktualizované: 09:22
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

V osemfinále ju čaká súboj s turnajovou deviatkou Američankou Sloane Stephensovou. Zámorská hráčka vedie vo vzájomnej zápasovej bilancii 3:1.

Bývalá svetová štvorka Cibulková sa v úvode prvého setu dostala do vedenia 3:0. Tento náskok si udržala až do konca úvodného dejstva a za stavu 5:3 pri svojom podaní premenila prvý setbal.

Aj úvod druhého setu patril slovenskej tenistke. Rýchlo viedla 2:0, no jej súperke sa podarilo otočiť skóre na 3:2 vo svoj prospech. Nasledujúce štyri hry však patrili Cibulkovej, ktorá za stavu 5:3 čistou hrou na príjme ukončila stretnutie.

Dvadsaťdeväťročná Cibulková (30.) a o päť rokov mladšia Gavrilovová (33.) odohrali štvrté vzájomné stretnutie. Slovenská tenistka si na svoje konto pripísala druhé víťazstvo. Predtým naposledy sa stretli v júni na trávnatom turnaji v anglickom Birminghame, Gavrilovová zvíťazila v súboji 1. kola 6:3, 7:6 (6).

Fedcupová reprezentantka SR Cibulková na predchádzajúcom turnaji jesennej ázijskej série v čínskom Wu-chane dokráčala až do štvrťfinále, kde nestačila na neskoršiu celkovú víťazku podujatia Bielorusku Arinu Sobolenkovú.

Dvojhra – 2. kolo:
Dominika Cibulková (SR) – Daria Gavrilovová (Aus.) 6:3, 6:3 za 85 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Peking #Daria Gavrilovová