Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková sa pasovala s elitou. (Ne)úspešne

V utorok svetová jednotka, v stredu jedna vychádzajúca hviezda, vo štvrtok druhá. Dominika Cibulková to mala v Číne viac ako ťažké. Nad jej sily bola však až Bieloruska Arina Sobolenková. V súboji o postup do semifinále prehrala 5:7, 3:6.

27.09.2018 14:12 , aktualizované: 20:25
Cibulková tenis Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (6)

Slovenská tenistka potvrdzuje, že stále dokáže zdolať aj najlepšie hráčky na svete. Vo Wu-chane vyradila Simonu Halepovú (1. v rebríčku WTA) a o deň na to aj Dariu Kasatkinovú (13.).

Dokonca aj proti Sobolenkovej (20.) začala skvele, keď sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Bieloruska však v ďalších minútach otočila na 3:2 a v koncovke setu slávila úspech. Stále iba 20-ročná Sobolenková hrala v ich prvom vzájomnom zápase rýchlo a agresívne, ťažila z kvalitného podania a výborného obojručného bekhendu. Cibulková na jej 23 víťazných úderov nenašla odpoveď.

„V Číne a špeciálne tu vo Wu-chane sa mi vždy darí. Z postupu do semifinále mám veľkú radosť. Základom úspechu bola agresívna hra. Ani sama neviem, čím to bolo, že sa mi podarilo zahrať toľko víťazných úderov. Snažila som udierať razantne do každej loptičky a padalo to tam,“ povedala hráčka, ktorú na začiatku mesiaca vo Flushing Meadows považovali odborníci za čierneho koňa ženského pavúka. Rodáčka z Minska napokon v osemfinále podľahla neskoršej víťazke Naomi Osakovej.

Po zápase s Cibulkovou však pochválila aj súperku.

„Nebolo to ľahké stretnutie, Dominika sa veľmi dobre hýbala a vrátila mnoho loptičiek. Dostávala ma často pod tlak. Som šťastná, že som zvíťazila,“ uviedla Sobolenková na margo 29-ročnej Bratislavčanky.

Cibulková si z Číny odváža prémiu vo výške 54 230 amerických dolárov a do rebríčka si pripíše 190 bodov.

Slovenský tenisový rok je v ženskom podaní ako na hojdačke. Inak: každý chvíľku ťahá pílku. Zatiaľ čo v jeho prvej polovici sa o najlepšie výsledky postarala Magdaléna Rybáriková, v uplynulých mesiacoch to je práve Cibulková. Bola najlepšia vo Wimbledone i nedávnom US Open, kde dokráčala až do štvrťfinále.

A čo hovorí rebríček? Aj to, že slovenská fedcupová reprezentantka sa ani napriek solídnym výsledkom v Číne neposunie späť do elitnej tridsiatky. Naopak, podľa online prepočtu klesne na začiatku budúceho týždňa o jednu pozíciu nadol – 32. miesto. Priamo pred krajanku Rybárikovú.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

6 debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Dominika Cibulková #Arina Sobolenková