Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková je na nezastavenie. Po Halepovej zostrelila aj Kasatkinovú

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (celková dotácia 2,746 milióna USD, tvrdý povrch).

26.09.2018 13:04
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (13)

V stretnutí stredajšieho osemfinále zvíťazila za 105 minút 6:3, 7:6 (3) nad nasadenou trinástkou Dariou Kasatkinovou z Ruska. Fedcupová reprezentantka Slovenska Cibulková nastúpi vo štvrťfinále proti Arine Sobolenkovej z Bieloruska.

Za postup medzi najlepšiu osmičku získa slovenská tenistka nezdanenú prémiu vo výške 54 230 amerických dolárov a do rebríčka si pripíše 190 bodov.

Dvadsaťdeväťročná Cibulková (31. v rebríčku WTA) a o osem rokov mladšia Kasatkinová odohrali druhé vzájomné stretnutie. V prvom meraní síl uspela ruská tenistka. Na turnaji v Petrohrade zvíťazila pred dvoma rokmi vo štvrťfinále 4:6, 7:5, 6:3.

Úvodné dejstvo stredajšieho zápasu patrilo Cibulkovej. Tá viedla už 3:0, Kasatkinovej sa podarilo vyrovnať na 3:3, no ďalšie tri hry patrili slovenskej tenistke. Pri svojom podaní za stavu 5:3 využila prvý setbal a ujala sa vedenia 1:0 na sety.

V druhom dejstve viedla Ruska už 3:1, Cibulkovej sa podarilo otočiť skóre na 4:3. Následne pri svojom servise za stavu 6:5 nepremenila Slovenka dva mečbaly a rozhodnúť musel tajbrejk. V ňom uspela Cibulková pomerom 7:3.

Aktuálna slovenská ženská jednotka Cibulková sa po úspešnom US Open, na ktorom postúpila do osemfinále, predstavila minulý týždeň na turnaji v japonskom Tokiu.

V 1. kole si poradila s domácou Nao Hibinovou. V 2. kole jej vystavila stopku ďalšia Japonka Naomi Osaková. Na prebiehajúcom turnaji vo Wu-chane zdolala v 1. kole Rumunku Monicu Niculescovú 6:4, 6:3. V 2. kole zvíťazila nad ďalšou Rumunkou Simonou Halepovou. Svetovú a nasadenú jednotku zdolala 6:0, 7:5 a upravila vzájomnú bilanciu na 5:2 vo svoj prospech.

Dvojhra – osemfinále:
Dominika Cibulková (SR) – Daria Kasatkinová (Rus.-13) 6:3, 7:6 (3)

Hlas Dominiky Cibulkovej

Bol to úplne iný duel ako proti Halepovej. Daria je veľmi nepríjemná súperka, nedá ani jednu loptičku zadarmo. Som veľmi rada, že sa mi podarilo nadviazať na výborné víťazstvo nad Halepovou a podať kvalitný výkon.

Dariu som zdolala vlastnými zbraňami, k výbornému forhendu som pridala solídny bekhend. Veľmi mi pomohli rady môjho trénera Maťa Liptáka za stavu 4:3 v prvom sete. Nabádal ma, aby som začala hrať častejšie forhend po čiare a práve to bol úder zápasu, ktorý ma priviedol k víťazstvu. Zahrala som ho aj pri mečbale.

Po úvodných dvoch nepremenených mečbaloch som nespanikárila a dokázala som sa skoncentrovať na tajbrejk, v ktorom som zahrala výborne lopty. Teraz sa budem usilovať čo najlepšie sústrediť na súboj so Sobolenkovou. Preštudujem si ju. Evidujem, že v uplynulom období išla výkonnostne nahor, je to pre mňa ďalšia výzva.

Veľmi ma teší, že vo Wu-chane na konci sezóny predvádzam taký výborný tenis ako na US Open a že si udržiavam formu. Štvrťfinále je pekný výsledok, no pokúsim sa ho ešte vylepšiť.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Daria Kasatkinová