Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostúpil z empajru a Kyrgios začal hrať ako vymenený. ATP suspendovala rozhodcu

Švédskeho rozhodcu Mohameda Lahyania suspendovalo vedenie ATP na dva týždne za rozhovor s austrálskym tenistom Nickom Kyrgiosom počas zápasu na US Open.

19.09.2018 06:50
Mohamed Lahyani Foto: ,
Tenisový rozhodca Mohamed Lahyani.
debata

Kvôli nezvyčajnému správaniu na konci augusta na grandslame v New Yorku nebude môcť viesť zápasy na turnajoch v Pekingu ani na Masters v Šanghaji, kam ho pôvodne nominovali.

Lahyani zostúpil z empajru v druhom sete, keď Kyrgios prehrával s Francúzom Pierrom-Huguesom Herbertom 4:6 a 0:3. K dvadsaťtriročnému Austrálčanovi sa prihováral takmer minútu, aby začal hrať naplno. „Snažím sa ti pomôcť,“ hovoril mu arbiter.

Kyrgios po tomto dohovore začal hrať ako vymenený, druhý set vyhral v tajbrejku a ďalšie sety 6:3 a 6:0. Od usporiadajúcej Americkej tenisovej asociácie (USTA) rozhodca trest nedostal, ATP sa však rozhodla zakročiť.

„Mohamed je špičkový a veľmi rešpektovaný rozhodca, ale jeho počínanie počas zápasu prekročilo hranice, ktoré ohrozili jeho nezaujatosť,“ uviedol vo vyhlásení výkonný viceprezident ATP pre pravidlá a súťaže David Bradshaw.

Keď suspendácia Lahyanimu vyprší, vráti sa na turnaje doma v Štokholme od 15. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Nick Kyrgios #Mohamed Lahyani