Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramos si na prechádzku po New Yorku netrúfol. Kolegovia hrozia bojkotom Sereny

Necelý týždeň po búrlivom ženskom finále na US Open bude tenisový rozhodca Carlos Ramos znovu dohliadať na priebeh zápasu.

12.09.2018 11:54 , aktualizované: 15:05
Carlos Ramos Foto: ,
Empajrový rozhodca Carlos Ramos.
debata (6)

Medzinárodná federácia ITF ho nominovala na semifinále Davisovho pohára medzi Chorvátskom a USA v Zadare.

Do Ramosa sa počas sobotňajšieho strenutia vo Flushing Meadows niekoľkokrát ostro pustila domáca hviezda Serena Williamsová, ktorá vo finále podľahla Japoncke Naomi Osakovej a unikol jej rekordný 24. grandslamo­vý titul.

Portugalský arbiter Američanke v druhom sete udelil za koučovanie a neskôr za rozbitie rakety varovanie a následne trestný fiftín. Keď sa na neho hráčka oborila a nazvala ho klamárom a zlodejom, prišiel aj trestný gem.

Po zápase Williamsová vyhlásila, že sa stala obeťou sexizmu, pretože v mužskom zápase by podľa nej rozhodca nijako nepostupoval. Za svoje správanie dostala pokutu 17 000 dolárov.

Kým vedenie ženského okruhu WTA jej dalo za pravdu a vyzvalo na to, aby nebol uplatňovaný dvojaký rodový meter, ITF sa postavila za Ramosa.

„Ramos sa riadil podľa pravidiel. Vždy konal profesionálne a bezúhonne. Aj v tomto stretnutí postupoval úplne v súlade s platnými normami,“ citovala agentúra AP vyhlásenie riadiaceho orgánu svetového tenisu.

Ramosa v konflikte s hviezdnou tenistkou podporili okrem najbližšej rodiny tiež kolegovia a viacerí súčasní či bývalí hráči. Podľa informácií The Guardian a The Times uvažujú niektorí empajroví rozhodcovia o bojkotovaní zápasov, v ktorých nastúpi Serena Williamsová.

Frustrovaná Serena, víťazná Naomi Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Serena Williamsová sa háda s rozhodcom Carlosom...

Okrem Williamsovej invektív prekáža rozhodcom aj ďalší vývoj kauzy, v ktorej ich kolega čelil obvineniam zo sexizmu.

Skúsený portugalský rozhodca priznal, že deň po finále radšej ani nevyrazil na prechádzku po newyorských uliciach, aby sa vyhol možným komplikáciám.

„Ale som v pohode, za daných okolností. Je to nešťastná situácia, ale rozhodovanie á la carte (každý si vyberie) neexistuje,“ povedal Ramos portugalskému periodiku Tribúna Expresso.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Serena Williams #Carlos Ramos