Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda: Mali sme pochybnosti, ale Novak ešte dokáže vyhrať pár grandslamov

Podľa Mariána Vajdu má srbský tenista Novak Djokovič na to, aby v kariére vyhral ešte niekoľko grandslamových titulov. Slovenský tréner to vyhlásil v rozhovore pre irozhlas.cz po finálovom triumfe svojho zverenca na US Open nad Argentínčanom Juanom Martinom Del Potrom.

10.09.2018 12:49
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič sa teší z triumfu na US Open. Vpravo jeho slovenský tréner Marián Vajda.
debata (2)

Djokovič sa vyrovnal legendárnemu Američanovi Peteovi Samprasovi, ktorý má na konte 14 titulov z turnajov veľkej štvorky. Na dosah má Rafaela Nadala, ktorý uspel sedemnásťkrát.

„Teraz môžeme sebavedomo povedať, že s takoutou fantastickou hrou má na to, aby vyhral ešte pár grandslamov. Už sa dotiahol na Petea Samprasa a môže sa priblížiť k Nadalovi,“ povedal Vajda pre irozhlas.cz.

Po trojsetovom víťazstve 6:3, 7:6 (4), 6:3 nad Del Potrom prežíval 53-ročný rodák z Považskej Bystrice obrovské emócie. "Je to veľmi emocionálne, ale viem, že Novak dokáže veľké veci, je to šampión. Keď sme začínali, mali sme pochybnosti, či dokáže vyhrať grandslam. Po víťazstve na Wimbledone si začal veriť, tráva mu viac sedela, je na nej šikovný. Pracovali sme na každom detaile, Novak je stále schopný sa zlepšovať.

Finále US Open vyhral Novak Djokovič Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič počas finále US Open.

Je vyzretejší, má obrovské skúsenosti a keď sa mu zlepšila herná skúsenosť a fyzická kondícia, bola to len otázka času. Nečakal som, že budeme takto spolupracovať. Dali sme si malé ciele. Najskôr turnaj v Monte Carle, potom v Paríži. Rozišli sme sa v dobrom a rok som tenis veľmi nesledoval, bol som doma s rodinou," uviedol Vajda na margo „odluky“ so srbským tenistom.

Ich cesty sa však znova spojili na jar tohto roka a Djokovič herne pookrial. „Bol som oddýchnutý, mohol som mať jasnejšie ciele a myšlienky a Novak bol veľmi sebavedomý. Hrá veľmi dobrý tenis, je späť a vyhráva grandslamy.“

Djokoviča trénovali aj Radek Štěpánek a Andre Agassi, ale k úspechom pod taktovkou Vajdu sa nepriblížili.

„Novak sa v tom čase dostával z rekonvalescencie lakťa. Ešte nebol v správnej forme a muselo byť veľmi ťažké spolupracovať s ním v dobe, keď na tom nebol psychicky ani zdravotne úplne najlepšie. Trénerské skúsenosti je potrebné si vybudovať. Ja som mal šťastie, že som bol s Novakom desať rokov, takže pre mňa nebolo také ťažké naskočiť do procesu. Sme si veľmi blízki, za tých dvanásť rokov sme si vybudovali nejaký vzťah. On ma považuje za člena rodiny, je to výborný človek, v jeho prítomnosti sa cítim veľmi dobre,“ dodal Vajda.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda #US Open 2018