Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská bitka! Nadal potreboval na Thiema päť setov a päť hodín

Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do semifinále dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále deviatku "pavúka" Rakúšana Dominica Thiema po päťsetovom boji 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4) a 7:6 (5).

05.09.2018 08:20
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal v zápase proti Dominicovi Thiemovi.
debata

Dramatický zápas trval 4 hodiny a 49 minút, čo je tohtoročné maximum na podujatí. Skončil sa až o 2.03 h miestneho času.

Nadal vstúpil do duelu vlažne, v prvom sete dostal kanára, postupne sa však rozohral a ďalšie dva sety získal vo svoj prospech. V maximálne vyrovnanom zápase musel štvrtý set rozhodnúť až tajbrejk, v ktorom dominoval Thiem.

V piatom sete dokázal Rakúšan v 10. geme pri svojom podaní zvrátiť stav 0:40 a vyrovnať na 5:5. Koncovka setu ale patrila Nadalovi, ktorý ukázal v tajbrejku pevnejšie nervy a využil hneď svoj prvý mečbal.

Trojnásobný víťaz US Open sa v semifinále stretne s Argentínčanom Juanom Martinom Del Potrom, ktorý si ako nasadená trojka poradil s Američanom Johnom Isnerom v štyroch setoch 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4) a 6:2.

„Bol to fantastický súboj,“ uviedol v prvom pozápasovom interview Nadal, ktorý v úvodnom sete uhral iba sedem fiftínov. „Štart bol šialený, veľmi náročný. Chcel som to čo najrýchlejšie ukončiť, nič mi nevychádzalo. Potom som sa ale reštartoval a našiel svoj rytmus. V takej chvíli musíte ísť od výmeny k výmene,“ vysvetľoval 32-ročný Španiel, ktorý ocenil výkon rakúskeho súpera.

„Gratulujem mu, je to dobrý človek, kamarát. Hovoril som mu, že je mladý, že má všetko pred sebou. Je to bojovník. Bez pochýb raz vyhrá grandslamový turnaj,“ zložil poklonu Thiemovi.

Nadal sa nakoniec poďakoval aj divákom, ktorí boli ochotní sledovať zápas až do konca. „Ďakujem fanúšikom, že to vydržali. Odohral som na turnaji veľa hodín a bez takých skvelých divákov by asi nebolo možné vyhrať taký duel, ako bol ten proti Thiemovi,“ dodal.

Muži – dvojhra – štvrťfinále:
Rafael Nadal (1-Šp.) – Dominic Thiem (9-Rak.) 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Dominic Thiem #US Open 2018