Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena vyradila aj Karolínu Plíškovú. Češky na US Open už skončili

Pre tenistku Karolínu Pliskova skončilo grandslamové US Open rovnako ako pred rokom vo štvrťfinále. Česká hráčka nedokázala v New Yorku zopakovať predvlaňajšiu výhru nad Serenou Williamsovou a s Američankou v dusnom večeri tentoraz prehrala 4: 6 a 3:6.

05.09.2018 06:36
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová v zápase proti Karolíne Plíškovej.
debata

Z českého pohľadu je tohtoročné US Open vo dvojhrách minulosťou. Medzi mužmi nebol žiadny český hráč prvýkrát od roku 1970. Ženy síce prešli premiérovo v open ére v šestici do tretieho kola, ale k bránam finále sa ani jedna z nich už nepriblížila. Jedinou českou víťazkou dvojhry tak zostane Hana Mandlíková z roku 1985.

Na dvorci Arthura Asha sa ôsma nasadená Plíšková v prvom sete dostala do vedenia 3:1 a potom nevyužila tri brejkbaly na 4:1. Síce mala náskok, ale vývoj stretnutia určovala razantnou hrou Williamsová, ktorá v úvode stretnutia často chybyla.

V prvých piatich gamoch urobila Američanka 16 nevynútených chýb, ale akonáhle udržala lopty v kurte, Plíšková nestačila. Preto od stavu 4:2 prehrala osem hier v rade. V poslednom geme prvého setu mala náskok 40:0, napriek tomu o podanie prišla.

Až za stavu 0:4 získala Plíšková prvý gem v druhom sete, a to vďaka dvojchybe Williamsovej. Znížila potom na 2:4 a mohla ešte zápas skomplikovať. Pri podaní súperky viedla 40:0, lenže bývalá jednotka ukázala svoju silu. Výborným servisom strate zabránila a pri štvrtom brejkbale v tej istej hre dala eso rýchlosťou cez 180 km/h.

Ďalšia dráma sa už nekonala. Po hodine a dvadsiatich piatich minútach Williamsová ukončila zápas veľkolepo – napálila eso, eso, smeč a eso. Zápas vystihuje štatistika: Plíšková s favoritkou prehrala na víťazné lopty 12:35 (3:13 na esá).

Tridsaťšesťročná Serena Williamsová, ktorá útočí na dvadsiaty grandslamový titul, sa v semifinále stretne s Lotyškou Anastasiou Sevastovovou.

Dvojhra žien – štvrťfinále:

  • Serena Williamsová (USA-17) – Karolína Plíšková (ČR-8) 6:4, 6:3
  • Anastasija Sevastovová (Lot.-19) – Sloane Stephensová (USA-3) 6:2, 6:3
debata chyba