Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keysová sa s Cibulkovou nemaznala, dohrala aj Šarapovová

Bol to rýchly proces. Extrémne rýchly! Dominika Cibulková ukončila svoje pôsobenie na US Open. V osemfinálovom zápase ju zdolala lanská finalistka Madison Keysová po suverénnom priebehu - 6:1, 6:3. Trvalo jej to iba 75 minút.

03.09.2018 19:38 , aktualizované: 04.09.2018 08:27
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v zápase proti Madison Keysovej.
debata (15)

„Mám s ňou nepriaznivú bilanciu (0:4), no tú som mala aj so Samanthou Stosurovou a podarilo sa mi ju prelomiť. Verím, že s trénerom ušijeme účinnú taktiku a nájdeme niečo, čo bude fungovať. Dôležité bude eliminovať jej servis. Dúfam, že na niečo prídeme,“ zaželala si Cibulková pred zápasom.

Nepodarilo sa. Slovenská tenistka bola od úvodu bez šance. Na razantnú Američanku po celý čas nenašla recept. Keysová jej jednoducho nesedí, naďalej platí, že v doterajších piatich dueloch získala proti nej iba jeden set.

Ako mimoriadne dôležitý sa ukázal hneď druhý gem v zápase. Cibulková v ňom viac ako pätnásť minút odolávala brejkbalom súperky, nakoniec sa jej nepodarilo ubrániť. Od tej chvíle Keysová na kurte dominovala. A bezradná Cibulková sa už len trápila.

Trápenie Dominiky Cibulkovej Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Madison Keysová.

„Je náročné hrať stále útočný tenis a byť pritom aj úspešná. V prvom sete sa mi to darilo. Určite mi pomohlo, že som hrala proti takej energickej súperke ako je Dominika. Prenáša sa to potom aj na mňa, je vždy lepšie hrať proti niekomu, ako je ona,“ povedala po zápase priamo na kurte šťastná Keysová.

Cibulková môže byť napriek prehre s účinkovaním v newyorskej štvrti Queens viac ako spokojná. Do rovnakej fázy turnaja sa totiž naposledy dostala pred siedmimi rokmi. Predovšetkým za výkon proti niekdajšej jednotke, Nemke Angelique Kerberovej, si zaslúži veľké uznanie.

Tak ako vo Wimbledone, aj vo Flushing Meadows bola Cibulková najlepšou Slovenkou. A to suverénne. Ostatní štyria hráči spod Tatier totiž neprešli ani prvým kolom. Prvá sa s turnajom rozlúčila Magdaléna Rybáriková, ako posledná Anna Karolína Schmiedlová.

Cibulková si z New Yorku odnáša prémiu 266-tisíc dolárov pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA. V ňom sa posunie späť do tretej desiatky.

V súboji dvadsaťročných tenistiek zdolala Naomi Osaková Bielorusku Arinu Sobolenkovú 6:3, 2:6, 6:4. Mladá Japonka bude mať premiéru medzi najlepšou osmičkou na grandslamovom turnaji. V tejto sezóne na každom z turnajov veľkej štvorky prekonala alebo vyrovnala svoje miestne kariérne maximum. Napriek prehre si Sobolenková vytvorila v New Yorku nové kariérne grandslamové maximum. V osemfinále však nenadviazala na augustové úspechy, keď sa dostala do semifinále turnaja v Cincinnati a v týždni pred US Open triumfovala na podujatí v New Havene. „Vždy som snívala, že tu raz dosiahnem veľký výsledok a som rada, že sa mi jeden z mojich cieľov pomaly plní. Mala som v treťom sete mnoho šancí prelomiť jej podanie. Som šťastná, že sa mi to nakoniec podarilo,“ uviedla Osaková na tlačovej konferencii po stretnutí.

Stretnutie nenasadených hráčok medzi Češkou Markétou Vondroušovou a Lesiou Curenkovou z Ukrajiny prinieslo vyrovnaný duel. V treťom sete nakoniec rozhodli skúsenosti 29-ročnej Curenkovej, po víťazstve 6:7 (3), 7:5, 6:2 sa môže tešiť z premiérového štvrťfinále na grandslame. Stretnutie poznačilo množstvo nevynútených chýb od oboch súperiek. Zaznamenali ich až 130 oproti 42 víťazným úderom. Napriek vypadnutiu je postup do osemfinále US Open veľkým úspechom pre stále iba 19-ročnú Vondroušovú. „Musím sa priznať, že som sa ešte nikdy necítila na kurte tak zle. Teploty boli neúnosné. Toto bolo pre mňa niečo nové. Zvyčajne nemávam problémy s podobným počasím. Tentokrát to ale boj jeden z najťažších zápasov mojej kariéry,“ posťažovala sa víťazná Curenková na vysoké teploty, ktoré trápia hráčov od úvodu turnaja.

Maria Šarapovová. Foto: Reuters, USA TODAY Sports/Danielle Parhizkaran
Maria Šarapovová Maria Šarapovová.

Medzi osmičku najlepších postúpila aj Španielka Carla Suarezová Navarrová. Ako nasadená tridsiatka zdolala v osemfinále turnajovú dvadsaťdvojku a newyorskú šampiónku z roku 2006 Rusku Mariu Šarapovovú v dvoch setoch 6:4, 6:3.

Dvojhra žien – osemfinále:
Madison Keysová (USA-14) – Dominika Cibulková (SR-29) 6:1, 6:3
Naomi Osaková (Jap.-20) – Arina Sobolenková (Biel.-26) 6:3, 2:6, 6:4
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-30) – Maria Šarapovová (Rus.-22) 6:4, 6:3
Lesia Curenková (Ukr.) – Markéta Vondroušová (ČR) 6:7 (3), 7:5, 6:2

Štvrťfinálové dvojice:
Serena Williamsová (USA-17) – Karolína Plíšková (ČR-8)
Sloane Stephensová (USA-3) – Anastasija Sevastovová (Lot.-19)
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-30) – Madison Keysová (USA-14)
Naomi Osaková (Jap.-20) – Lesia Curenková (Ukr.)

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Maria Šarapovová #Madison Keysová #US Open 2018