Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepoučiteľný chlapec sa chce zmeniť. Ale iba trošku

Keď tenisoví experti dumali nad možným vývojom posledného grandslamového turnaja v sezóne, prstom ukázali na 3. kolo mužského pavúka.

02.09.2018 12:32
Kyrgios ATP Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata

Práve tu sa mala odohrať prvá ostro sledovaná bitka dvoch diametrálne rozdielnych hráčov. Žijúcej legendy, ktorá už nemusí nikomu nič dokazovať a obrovského talentu, ktorý toho dosiaľ veľa s raketou v ruke neukázal.

Tri predchádzajúce vzájomné duely, deväť setov, z toho sedem z nich sa skončilo až v tajbrejku – lepšia pozvánka ani nemohla byť. Lenže z očakávaného duelu Rogera Federera proti Nickovi Kyrgiosovi bol rýchly proces. Švajčiarsky šampión vyhral v troch setoch – 6:4, 6:1, 7:5. Jednoznačná záležitosť pre 20-násobného grandslamového šampióna.

Tí, ktorí očakávali päťsetovú bitku, museli zostať sklamaní. „Päť setov by bolo fajn, ale som šťastný, že som to ukončil už po troch,“ povedal Federer po zápase. „Proti Nickovi si to vždy užívam, zakaždým na mňa vypáli salvu es a vždy sa snaží na mňa nejako vyzrieť,“ dodal rodák z Bazileja.

Veru, Kyrgios to skúšal všeljako. Aj tak, že napodobňoval Federera a jeho podanie. Všetko márne, tenista, ktorého už v 2. kole podujatia musel presviedčať hlavný rozhodca, aby zo seba vydal maximum, proti 37-ročnému veteránovi nepochodil.

„Sme dvaja úplne odlišní ľudia. Možno by nebolo na škodu, ak by som si z Federera niečo vzal. Napríklad to, ako sa správa na kurte,“ zamyslel sa 23-ročný Austrálčan. „Ale nechcem sa príliš zmeniť, iba pár vecí v niektorých konkrétnych situáciách. Roger musí byť predsa vzorom pre každého, kto chce hrať tenis,“ pripustil Kyrgios.

Federera čaká v osemfinále ďalší Austrálčan – zraneniami sužovaný John Millman je však z úplne iného súdka. Nenápadný, pracovitý.a odhodlaný. „Som jeho veľký fanúšik. Myslím si, že všetci z kolotoča ATP ho veľmi uznávajú,“ povedal Federer.

Proti 29-ročnému Millmanovi nastúpi už v pondelok. Ak uspeje, potom nás zrejme čaká jeden z vrcholov US Open. Turnajový pavúk by mohol zviesť vo štvrťfinále na jeden dvorec Federera s Novakom Djokovičom.

Škoda, že tak skoro – chvála bohu, že už.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Nick Kyrgios #US Open 2018