Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisová fantázia. Cibulková zničila aj wimbledonskú šampiónku Kerberovú

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata deviata postúpila do osemfinále ženskej štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku. Zverenka Mateja Liptáka zvíťazila za 133 minút 3:6, 6:3, 6:3 v sobotňajšom zápase 3. kola nad nasadenou štvorkou Nemkou Angelique Kerberoveou.

01.09.2018 22:10
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v zápase proti Angelique Kerberovej.
debata (39)

Cibulkovú čaká v súboji o postup do štvrťfinále minuloročná finalistka a nasadená štrnástka Američanka Madison Keysová. Finalistka Australian Open z roku 2014 Cibulková sa mohla tešiť z prvého triumfu nad hráčkou Top 10 v tejto sezóne.

Bývalá svetová štvorka Cibulková nezačala úvodný set ideálne. Hneď v prvej hre stratila svoj servis. Neskôr dokázala ešte vyrovnať na 3:3, no posledné tri hry prvého dejstva patrili nemeckej tenistke, ktorá v 9. hre premenila na príjme druhý setbal.

Celkovo ponúkla Cibulková v prvom sete Kerberovej šesť brejkbalových príležitostí, Nemka z nich polovicu využila. Slovenke patril úvod druhého setu. Ujala sa vedenia 3:0 a túto výhodu si držala až do konca dejstva. Za stavu 5:3 premenila na príjme prvý setbal a vyrovnala stav setov na 1:1.

V úvode tretieho dejstva sa dostala do vedenia 3:1 slovenská tenistka. Túto výhodu si udržala aj v nasledujúcom priebehu a za stavu 5:3 pri svojom podaní využila prvý mečbal.

„Tento rok som už dvakrát hrala s Angelique a v oboch zápasoch som prehrala aj keď som hrala dobre. Ona ma proste na kurte ‚zabila‘. Dnes som vyskúšala pár nových vecí a fungovali. Aj keď som prehrala prvý set, vedela som, že robím správne veci. Rozhodlo iba pár loptičiek. Vedela som, že ak budem pokračovať vo svojej hre, tak budem úspešná. V posledných siedmich rokoch sa mi na US Open nedarilo. Preto aj víťazstvo nad Angelique chutí sladko,“ uviedla Cibulková v pozápasovom interview na kurte.

Dominika Cibulková na US Open. Foto: SITA/AP, Andres Kudacki
Dominika Cibulková Dominika Cibulková na US Open.

Dvadsaťdeväťročná Cibulková (35. v rebríčku WTA) a o rok staršia Kerberová (4.) odohrali trinásty vzájomný duel. Slovenská tenistka sa tešila zo šiesteho triumfu. Tento rok sa seba narazili na turnajoch v Sydney a Eastbourne, v oboch prípadoch bola úspešnejšou Kerberová. V roku 2016 sa stretli vo finále koncoročného šampionátu WTA v Singapure. Z celkového triumfu a víťaznej trofeje sa mohla radovať Cibulková.

Zverenkyňa Mateja Liptáka Cibulková sa tento rok predstavila jedenástykrát v hlavnej súťaži US Open. V 1. kole si poradila s kvalifikantkou Arantxou Rusovou z Holandska 4:6, 6:2, 6:3. V 2. kole zvíťazila po tuhom boji nad Chsieh Su-wej z Taiwanu 7:6 (3), 4:6, 6:4.

V roku 2010 sa dostala vo Flushing Meadows do štvrťfinále, čo predstavuje jej kariérne maximum na tomto turnaji. Trojnásobná grandslamová víťazka Kerberová je miestnou šampiónkou z roku 2016, kedy vo finále uspela nad Češkou Karolínou Plíškovou 6:3, 4:6, 6:4. Na ceste do 3. kola si v priebehu tohto týždňa poradila s Ruskou Margaritou Gasparianovou a Johanna Larssonovou zo Švédska.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Dominika Cibulková (SR-29) – Angelique Kerberová (Nem.-4) 3:6, 6:3, 6:3

Zostávajúce výsledky

  • Arina Sobolenková (Biel.-26) – Petra Kvitová (ČR-5) 7:5, 6:1
  • Maria Šarapovová (Rus.-22) – Jelena Ostapenková (Lot.-10) 6:3, 6:2
  • Markéta Vondroušová (ČR) – Kiki Bertensová (Hol.-13) 7:6 (4), 2:6, 7:6 (1)
  • Madison Keysová (USA-14) – Aleksandra Kruničová (Srb.) 4:6, 6:1, 6:2
  • Naomi Osaková (Jap.-20) – Alexandra Sasnovičová (Biel.) 6:0, 6:0
  • Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-30) – Caroline Garciová (Fr.-6) 5:7, 6:4, 7:6 (4)
  • Lesia Curenková (Ukr.) – Kateřina Siniaková (ČR) 6:4, 6:0

Osemfinálový program dvojhry žien:

  • Kaia Kanepiová (Est.) – Serena Williamsová (USA-17)
  • Ashleigh Bartyová (Aus.-18) – Karolína Plíšková (ČR-8)
  • Sloane Stephensová (USA-3) – Elise Mertensová (Belg.-15)
  • Anastasija Sevastovová (Lot.-19) – Elina Svitolinová (Ukr.-7)
  • Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-30) – Maria Šarapovová (Rus.-22)
  • Madison Keysová (USA-14) – Dominika Cibulková (SR-29)
  • Arina Sobolenková (Biel.-26) – Naomi Osaková (Jap.-20)
  • Markéta Vondroušová (ČR) – Lesia Curenková (Ukr.)
39 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Angelique Kerberová #US Open 2018