Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trojhodinová dráma. Cibulková vydrela postup do 3. kola US Open

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open.

30.08.2018 20:51
tenis cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková počas súboja 2. kola US Open proti Su-Wei Hsieh.
debata

V druhom kole si ako nasadená dvadsaťdeviatka poradila s Taiwančankou Su-Wei Hsieh po takmer triapolhodinovej trojsetovej bitke 7:6 (3), 4:6, 6:4 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 4:0.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti štvrtej nasadenej wimbledonskej šampiónke Nemke Angelique Kerberovej.

Úvodný set súboja medzi Cibulkovou a Hsieh priniesol urputný boj o každú loptičku. Slovenka viedla 3:1, no Taiwančanke sa podarilo vyrovnať na 3:3 a po ďalšom brejku mala za stavu 5:4 k dispozícii setbal. Cibulková ho však odvrátila a vynútila si tajbrejk, v ktorom vďaka nátlakovej hre a kvalitným returnom dominovala.

V druhom dejstve sa Cibulková po brejku v siedmom geme ujala vedenia 4:3, Hsieh však potom získala tri gemy za sebou a vynútila si rozhodujúce dejstvo. V ňom o všetkom rozhodol Cibulkovej brejk za stavu 4:4. Slovenka v desiatom geme spečatila postup medzi najlepšiu tridsaťdvojku čistou hrou.

Cibulková označila štvrtkové víťazstvo nad Hsieh za jedno z najcennejších na grandslamových turnajoch.

„Tento zápas si budem pamätať ešte veľmi dlho, budem dlho na neho spomínať. Boli to tri hodiny a 19 minút absolútneho naháňania po kurte v extrémne náročných podmienkach. Bolo to fyzicky mimoriadne ťažké, úroveň tenisu bola veľmi vysoká. Každú loptičku som si musela zaslúžiť. Párkrát mi napadlo, že už nevládzem a nemôžem dýchať, no ustála som to, Mám skvelý pocit z toho, že som dokázala vyhrať takýto duel. Som taká unavená, že ledva aj rozprávam,“ povedala v rozhovore pre TASR.

Zverenka Mateja Liptáka si uvedomovala, že úspech môže sláviť iba odvážnou hrou.

„Vedela som, že jediná šanca ako ju zdolať je uhrať si to sama. Musela som púšťať ruky a hrať také smery, aby som súperku vyhnala z kurtu. Často som zahrala aj 40 loptičiek a ona to vždy chytila. V prvom sete som si musela vymeniť tenisky, lebo sa mi začali tak šmýkať, že som na kurte nechávala mokré stopy. Teraz sa budem snažiť hlavne dobre zregenerovať, oddýchnuť si a pripraviť sa na ďalší náročný zápas proti Kerberovej, v ktorom nemám čo stratiť. Dôležité je, aby som bola fit a schopná podať taký kvalitný výkon ako dnes proti Hsieh.“

Dvojhra žien – 2. kolo
Dominika Cibulková (SR-29) – Chsieh Su-wej (Taiw.) 7:6 (3), 4:6, 6:4 za 202 minút

Us open vibes

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),

Slovenské tenistky Viktória Kužmová a Magdaléna Rybáriková zvíťazili za 76 minút nad ukrajinským párom Oľga Savčuková, Elina Svitolinová 6:2, 7:5 v 1. kola štvorhry žien na US Open.

Štvorhra žien – 1. kolo
Viktória Kužmová, Magdaléna Rybáriková (SR) – Oľga Savčuková, Elina Svitolinová (Ukr.) 6:2, 7:5 za 76 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #US Open 2018