Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny turnaj zašiel priďaleko. Serena si už v Paríži úbor superhrdinky neoblečie

Organizátori grandslamového turnaja Roland Garros plánujú zaviesť obmedzenia v oblečení hráčov.

26.08.2018 10:32
Serena Williams na zápase počas turnaja French... Foto: ,
Serena Williams v netradičnom tenisovom úbore počas turnaja Roland Garros.
debata (6)

Serena Williamsová tak už nebude môcť nastúpiť na kurty v celotelovom úbore, ktorým vyvolala na prelome mája a júna na parížskej antuke veľký rozruch.

Jedni vyčítali Serene oblečenej od hlavy po päty v čiernom nevhodnosť výberu takéhoto outfitu, druhí však vinili pravidlá, ktoré nič také nezakazovali. A to sa teraz zmení.

Šéf Francúzskej tenisovej federácie Bernard Giudicelli oznámil, že na budúcom ročníku už takéto modely nebudú akceptovať. „Zašli sme príliš ďaleko. Miesto konania turnaja a tento šport si zaslúžia väčší rešpekt. Napríklad Serenin outfit z tohto roka bude neprípustný. Pravidlá síce nebudú také prísne ako vo Wimbleone, ale obmedzenia budú,“ uviedol Giudicelli.

V špeciálnom „mačacom“ oblečení sa podľa vlastných slov cítila ako superhrdinka a chcela ním inšpirovať matky, ktoré mali ťažké tehotenstvo. „Všetky sa chcú vrátiť a byť v centre diania. Toto som chcela vyjadriť,“ vravela Williamsová. Na grandslamovom turnaji sa predstavila prvýkrát ako matka.

Outfit Sereny Williamsovej na Roland Garros Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Serena Williamsová v 1. kole Roland Garros.

Priliehavé oblečenie nosila aj kvôli problémom s krvnými zrazeninami po pôrode, ale vraj už našla iné spôsoby, ktoré jej pomáhajú.

„Všetko je v poriadku,“ reagovala na stanovisko z Paríža. „Bolo jednoduché rozprávať sa Giudicellim, v podstate celý môj tím je francúzsky, máme veľmi dobrý vzťah. Nerobila by som z toho veľkú vedu. Ak by som musela nosiť toto oblečenie zo zdravotných dôvodov, zrejme by mi to dovolili. Ale teraz sa nad tým nemusím zamýšľať,“ dodala trojnásobná víťazka parížskeho turnaja.

Na US Open v New Yorku zabojuje už o rekordnú 24. grandslamovú trofej.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Serena Williams