Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Djokovič vstúpil do histórie. Môžeš byť na seba hrdý, odkázal Federer

Srb Novak Djokovič sa stal premiérovo víťazom turnaja ATP v Cincinnati a ako prvý tenista v histórii skompletizoval zbierku singlových trofeji z deviatich podujatí Masters 1000.

20.08.2018 07:36
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič sa teší z triumfu na turnaji ATP v Cincinnati.
debata (2)

Vo finále dvojhry si ako nasadená desiatka poradil s dvojkou „pavúka“ a sedemnásobným šampiónom Švajčiarom Rogerom Federerom 6:4, 6:4.

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu uspel vo finále turnaja Western & Southern Open až na šiesty pokus. V tokoch 2009, 2012 a 2015 prehral v dueloch o cennú trofej práve s Federerom, v rokoch 2008 a 2011 bol nad jeho sily Brit Andy Murray.

Novak Djokovič pózuje s trofejou pre víťaza... Foto: Reuters, Aaron Doster
Novak Djokovič Novak Djokovič pózuje s trofejou pre víťaza turnaja ATP v Cincinnati.

„Nole“ si pripísal na konto jubilejný 70. titul v kariére, 31. z turnajov Masters. V minulostí dokázal vyhrať v Indian Wells, Miami, Monte Carle, Madride, Ríme, Toronte resp. Montreale, Šanghaji i v Paríži.

"Je to pre mňa výnimočný moment. Po prvý raz tu stojím s trofejou z turnaja v Cincinnati, o ktorú som sa dlhé roky márne pokúšal. V uplynulom období som prežil krušné chvíle. Bol som zranený, začiatkom roka som sa podrobil operácii.

Pripadá mi to ako sen, že som sa opäť dokázal vrátiť medzu absolútnu svetovú špičku a že som schopný podávať vrcholné výkony," citovala oficiálna stránka ATP slová Djokoviča. ktorý sa v rebríčku Entry posunul na šieste miesto.

Novak Djokovič (vpravo) sa teší z triumfu na... Foto: Reuters, Aaron Doster
Novak Djokovič Roger Federer Novak Djokovič (vpravo) sa teší z triumfu na turnaji ATP v Cincinnati po boku zdolaného finalistu Rogera Federera.

Srb v Cincinnati prerušil Federerovu šnúru 14 víťazných zápasov za sebou a potvrdil, že pred blížiacim sa záverečným grandslamom sezóny US Open má výbornú formu.

„Blahoželám Novakovi k zápisu do tenisovej histórie. Dosiahol si významný míľnik, môžeš byť na seba hrdý,“ zložil Švajčiar poklonu Djokovičovi, ktorý upravil vzájomnú bilanciu s Federerom na 24:22.

Dvojhra – finále:
Novak Djokovič (10-Srb.) – Roger Federer (2-Švajč.) 6:4, 6:4

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Novak Djokovič