Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V rebríčku poskočí o 49 priečok. Horanský má prvý titul z challengerového turnaja

Slovenský tenista Filip Horanský nasadený ako šiesty vyhral turnaj ATP Challenger Tour v nemeckom Meerbuschi (dotácia 43 000 eur, antuka) a vôbec prvýkrát v kariére získal trofej z podujatia tejto úrovne.

19.08.2018 18:41 , aktualizované: 22:39
Filip Horanský Foto: ,
Filip Horanský na archívnej snímke.
debata

Vo finále narazil na domáceho 22-ročného Jana Choinského, ktorého zdolal za 155 minút 6:7 (7), 6:3, 6:3. Dvadsaťpäťročný rodák z Piešťan v úvodnom dejstve trikrát zmazal manko brejku, ale v napínavej skrátenej hre tesne prehral.

V nasledujúcich dvoch setoch mal Slovák stále navrch, udržiaval si tesný náskok a hneď prvý mečbal premenil na celkový triumf, ktorý mu zabezpečil 80 bodov do rebríčka ATP a finančnú prémiu 6 190 eur.

Horanský si víťazstvom na nemeckej antuke vytvorí kariérne rebríčkové maximum, ktoré bude oficiálne potvrdené v pondelok. V online poradí poskočil na 196. pozíciu, pričom jeho doterajším najlepším výsledkom bola 245. priečka spred dvoch týždňov.

"Bol to pre mňa samozrejme jeden z najlepších tenisových týždňov, išiel som od zápasu k zápasu. Každé jedno kolo bolo niečím náročné, ale jednoznačne najťažšie bolo dnešné finále. Či už po fyzickej alebo mentálnej stránke, bol to boj o každú loptu a rozhodlo pár lôpt, ktoré som vyhral ja. Možno aj to, že som ten turnaj chcel vyhrať viac a určitým spôsobom som to vybojoval.

Veľmi si cením tento úspech a krok dopredu v mojej kariére. Vďaka patrí mojim rodičom, trénerom z NTC Karlovi Kučerovi, Ľubomírovi Kurhajcovi a Peťovi Hlaváčovi, mojej priateľke Miške Hončovej a samozrejme všetkým mojim blízkym, zväzu a NTC za podporu. Urobil som tento rok veľký herný posun a verím, že toto je začiatok ďalšej skvelej cesty," povedal Horanský.

Dvojhra – finále:
Filip Horanský (SR-6) – Jan Choinski (Nem.) 6:7 (7), 6:3, 6:3 za 155 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP Challenger #Filip Horanský