Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jubilejný triumf. Nadal v Toronte zastavil Tsitsipasa a má 80. titul

Rafael Nadal vyhral tenisový turnaj v Toronte a získal jubilejný osemdesiaty titul. Prekvapujúceho gréckeho finalistu Stefanosa Tsitsipasa zdolal španielsky favorit 6:2, 7:6.

13.08.2018 06:44
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal s víťaznou trofejou z turnaja Rogers Cup.
debata

Dvadsaťročný talent Tsitsipas vyradil v Toronte štyroch súperov z elitnej desiatky. Po Novakovi Djokoviči, Dominicovi Thiemovi a Alexandrovi Zverevovi zdolal aj wimbledonského finalistu Kevina Andersona, ale na svetovú jednotku Nadala nestačil.

Svoj servis Tsitsipas trikrát stratil a súperov získal len raz, keď Nadal podával v druhom sete na víťazstvo. Následne ale Tsitsipas nevyužil setbal a v tajbrejku prehral 4:7.

Tridsaťdvaročný Španiel ovládol už 33. turnaj kategórie Masters. Na kanadskom Rogers Cupe Nadal zvíťazil aj vo všetkých troch predchádzajúcich finálových zápasoch, ktoré hral v rokoch 2005, 2008 a 2013.

S Tsitsipasom bojoval o titul aj v apríli v Barcelone, vtedy grécky mladík vo svojom doterajšom jedinom finále na okruhu ATP uhral len tri gemy. Tentoraz vzdorovala oveľa viac, a hoci nakoniec neuspel, mal by sa z 27. miesta svetového rebríčka posunúť až na 15. priečku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Rogers Cup #Stefanos Tsitsipas