Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan: 10 titulov z 10 finále je super. Veľká vďaka patrí aj Dominikovi

Martin Kližan vyhral svoj celkovo šiesty singlový titul na ATP Tour a počtom cenných trofejí vyrovnal svojho trénera Dominika Hrbatého.

04.08.2018 17:34
debata (6)

V minulosti uspel na antukových turnajoch v Mníchove (2014), Casablanke (2015) a Hamburgu (2016), na tvrdom povrchu vyhral v roku 2012 v Petrohrade a v roku 2016 v Rotterdame. Vo finále si zatiaľ drží stopercentnú bilanciu.

„Dnes som po taktickej stránke podal maximálny výkon. Veľmi dobre som čítal hru súpera, jeho returny i servis. Plánom bolo držať ho na základnej čiare, aby mi nevstupoval do kurtu a nezačal ma rozháňať, lebo v tom je dobrý. Dnes sa mi to darilo perfektne, všetko sadlo, ako malo,“ povedal pre TASR Kližan, ktorý má na okruhu ATP úctyhodnú finálovú bilanciu.

„Je to naozaj super, k šiestim titulom vo dvojhre ešte treba prirátať štyri vo štvorhre pri štyroch pokusoch, takže celkovo mám pri desiatich finálových účastiach na konte desať titulov. Som strašne rád za tento titul a spôsob, akým som sa k nemu dopracoval. V prvom kole kvalifikácie to so mnou nevyzeralo dobre, prehrával som 4:6, 1:4, vo štvrťfinále som zasa odvrátil dva mečbaly súpera.“

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan sa potešil rebríčkovému posunu a návratu do prvej stovky.

„Veľkú zásluhu na tom má môj tím na čele s trénerom Dominom Hrbatým. Som rád, že som opäť slovenská jednotka. Teší ma, že sa darí nielen mne, ale aj Jojovi Kovalíkovi, ktorý na minulotýždňovom turnaji v Hamburgu postúpil do semifinále. Verím, že sa to prenesie aj do nášho daviscupového tímu a konečne postúpime do svetovej skupiny, lebo už je načase,“ dodal Kližan.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Dominik Hrbatý