Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V prvom súboji Zverevovcov nechýbali slzy. Murray vyhral o tretej nadránom

Prvý súboj tenisových bratov Zverevovcov na okruhu ATP vyhral mladší Alexander. Tretí hráč svetového rebríčka na turnaji vo Washingtone zdolal Mischu 6:3, 7:5 a ďalej kráča za obhajobou titulu.

03.08.2018 09:51
Alexander Zverev, Mischa Zverev, Foto: ,
Alexander Zverev v objatí s bratom Mischom (chrbtom) po vzájomnom dueli vo Wanshingtone.
debata

Vo štvrťfinále čaká dvadsaťjedenročného Nemca skúsený Japonec Kei Nišikori. Nočnú trojsetovú drámu potom zvládol trojnásobný grandslamový víťaz Andy Murray, ktorý sa vracia na kurty po operácii bedrového kĺbu.

„Bolo to naozaj zvláštne, mimoriadne,“ povedal Alexander Zverev. „Kto môže povedať, že na jednom z takých veľkých turnajov hral proti bratovi? Dúfam, že to nebolo naposledy a raz si spolu zahráme finále. Snáď to bol len prvý zápas z mnohých,“ dodal mladší z bratov.

Mischa mal deväť rokov, keď sa Alexander narodil. Emócie s ním tiež lomcovali. Hlavne už pred zápasom pri žrebe a spoločnom fotení. „Publikum bolo skvelé. Mal som slzy v očiach a hovoril si, na čo asi myslia naši rodičia,“ povedal Mischa. Matku i otca mali vo štvrtok v hľadisku.

Odohrali dovedna 539 zápasov na tour v hlavnej súťaži, než na seba konečne narazili. „Pre mňa bolo veľmi ťažké sa sústrediť. Celkovo to bolo neuveriteľné,“ dodal starší z bratov, ktorému v rebríčku patrí 42. miesto. Spoločne si potom zahrali štvorhru a zdolali 6:1, 6:4 lídrov svetového rebríčka Olivera Maracha a Mateha Paviča.

Bývalý prvý hráč sveta Murray slávil postup do štvrťfinále až o tretej hodine ráno miestneho času. V ďalšom teste operovaného bedra nastúpil o polnoci proti Mariusovi Copilovi a rumunského tenistu zdolal 6:7, 6:3 a 7:6.

Aj do tretice tak vybojoval vo Washingtone výhru v troch setoch. Maratón s Copilom bol pre Murrayho ešte len šiestym zápasom po januárovej operácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mischa Zverev #Alexander Zverev