Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fandíš Chorvátom? Si idiot, odkazujú Srbi Djokovičovi

Novak Djokovič patrí v Srbsku medzi najpopulárnejších športovcov. Elitný tenista však prišiel o značný počet priaznivcov po tom, ako vyhlásil, že vo finále futbalových MS bude fandiť Chorvátom.

15.07.2018 09:57
France Tennis French Open Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (71)

Djokovič podporil chorvátskych futbalistov už pred šampionátom a po vyradení Srbska v základnej časti turnaja uviedol, že Chorvátom praje zlato.

Medzi oboma krajinami vládne napätie po balkánskej vojne a viacerí fanúšikovia či politici s jeho slovami nesúhlasia.

Pred štvrťfinále veľa Srbov vrátane prezidenta Aleksandra Vučiča fandilo Rusom a nie svojmu chorvátskemu susedovi. Ako informuje portál iSport.cz, poslanec vládnej Srbskej pokrokovej strany Vladimir Djukanovič dokonca Djokoviča za jeho postoj nepriamo označil za idiota.

„Fandiť Chorvátsku môžu len idioti, psychopati a chorí ľudia, ktorých by mali zavrieť do blázninca. Djokovič je národný hrdina a patrí mu vďaka. Ale fandiť Chorvátsku? Mal by sa hanbiť,“ vyhlásil Djukanovič.

Na stranu 12-násobného grandslamového šampióna sa postavil Ivan Rakitič. Opora chorvátskej futbalovej reprezentácie ocenila jeho odvahu.

„Klobúk dole pred ním. V prvom rade sme ľudia a musíme sa snažiť nechať minulosť za sebou. Držím mu palce, aby sa vo Wimbledone dostal až do finále. Potom budeme mať obaja v nedeľu veľký zápas,“ uviedol Rakitič pred finále proti Francúzsku.

Jeho želanie sa mu splnilo, Djokovič nastúpi v dnešnom finále v Londýne proti Kevinovi Andersonovi. Duel môžete sledovať naživo na sport.pravda.sk.

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #MS 2018 vo futbale #chorvátski futbalisti