Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je koniec. Skvelá Cibulková po veľkom boji vypadla vo štvrťfinále Wimbledonu

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Dvanástej nasadenej minuloročnej šampiónke Roland Garros Lotyške Jelene Ostapenkovej podľahla 5:7. 4:6.

10.07.2018 15:38
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková vo štvrťfinále Wimbledonu.
debata (7)

Slovensko tak prišlo na tráve All England Clubu aj o posledné želiezko. Cibulková vo Wimbledone vyrovnala svoje maximum z rokov 2016 a 2011.

Ostapenková odplatila Cibulkovej predvlaňajšiu prehru z trávnatého povrchu v Eastbourne a upravila vzájomnú bilanciu na 1:2. V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok proti víťazke súboja medzi Nemkou Angelique Kerberovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Cibulková si z Wimbledonu odnáša prémiu 281 000 libier pred zdanením a 430 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie na 25. miesto.

Po skončení tretieho podujatia veľkej štvorky bude staronovou slovenskou jednotkou, keď predstihne Magdaléna Rybáriková, ktorá v pozícii obhajkyne vlaňajšieho semifinále vypadla hneď v 1. kole s Rumunkou Soranou Cirsteovou.

Pohľad na dvorec počas zápasu Dominiky... Foto: Reuters, ANDREW BOYERS
Dominika Cibulková Pohľad na dvorec počas zápasu Dominiky Ciublkovej a Jeleny Ostapenkovej.

Ostapenková hneď v úvodnom geme prelomila podanie Cibulkovej. Slovenka v ďalších minútach otočila na 3:1, no Lotyška následne vyrovnala na 3:3 a v koncovke setu slávila vďaka agresívnej hre úspech.

Za stavu 5:5 čistou hrou zobrala Cibulkovej servis a zisk úvodného dejstva spečatila dvomi esami. Ostapenková hrala s maximálnou dávkou rizika, pri podaní Cibulkovej bol z toho väčšinou víťazný return alebo loptička z rakety Lotyšky skončila v sieti.

V druhom dejstve sa Ostapenková vďaka brejku v piatom geme ujala vedenia 3:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Ostapenková mala z prvého víťazstva nad Cibulkovou veľkú radosť.

Emócie v tváry Dominiky Cibulkovej v zápase... Foto: Reuters, TONY O'BRIEN
Dominika Cibulková Emócie v tváry Dominiky Cibulkovej v zápase proti Jelene Ostapenkovej vo štvrťfinále Wimbledonu 2018.

„Som spokojná s mojou hrou. Očakávala som ťažký boj a naozaj to bol ťažký boj, o ktorého výsledku rozhodol prvý set. Nezranila som sa, ľad som si vyžiadala, lebo som sa pri servise buchla do stehna a cítila som bolesť. Teším sa na ďalší zápas, v stredu ľahko potrénujem a budem čakať na nasledujúci deň,“ uviedla Lotyška v prvom pozápasovom interview.

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Jelena Ostapenková (Lot.-12) – Dominika Cibulková (SR) 7:5, 6:4

AKTUALIZUJEME

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Jelena Ostapenková #Wimbledon 2018