Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konzervatívny Wimbledon ustúpil futbalu. Povolí mobily

Vo Veľkej Británii sa rozpadáva vláda. No a čo? Kráľovstvo má v týchto dňoch vážnejší problém. Športový. Dostane v Londýne prednosť tenis alebo futbal?

10.07.2018 14:20
Britain Wimbledon Tenis Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Situácia, ktorá sa opakuje každý druhý rok – do diania vo Wimbledone zasahuje futbalový šampionát. Ale tentoraz to je iné. Veď kedy naposledy sa anglickí futbalisti prebojovali do semifinále?

Bolo to v roku 1996, keď hostili majstrovstvá Európy – ale to nie je podstatné.

Wimbledon musí ustúpiť. Inak by hrozilo, že v mužskom finále, ktoré sa uskutoční o 15.00 SELČ, uvidí svet poloprázdne tribúny. A takýto lapsus si organizátori podujatia predsa nemôžu dovoliť.

Diváci, ktorí budú na centrálnom dvorci sledovať finálový duel, si budú môcť zapnúť svoje mobilné zariadenia. A že tak spravia, je viac ako isté. Vyvrcholenie futbalových MS sa začne dve hodiny po tom tenisovom. Je málo pravdepodobné, že duel sa skončí skôr, ako rozhodca v Moskve prvýkrát zapíska do píšťaľky.

„Dôležité je, aby ľudia, ktorí chcú sledovať futbal, nevyrušovali ostatných. Ak budú mať na mobiloch vypnutý zvuk, alebo na ušiach sluchadlá, bude to v poriadku,“ povedal výkonný riaditeľ All England Clubu Richard Lewis.

Ústupok to je veru poriadny. Zákaz používať mobily je jedným z pravidiel, ktorým sa riadia ľudia v celom tenisovom areáli. Alebo si viete predstaviť, že by na mužské finále nastúpili hráči bez tradičného úklonu pred kráľovskou lóžou či vo farebnom úbore? Nie, Wimbledon je striktný – pravda, pokiaľ nejde o futbal.

Niekoľko mesiacov dokonca zaznievali hlasy, aby sa zápas začal skôr a nekolidoval s futbalom. Až takí ústretoví však ľudia na čele najslávnejšieho grandslamu nie sú. „Na začiatku sa nič meniť nebude. Tento, ale ani ďalšie roky,“ zdôraznil Lewis.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #Wimbledon 2018