Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko vyzve Federera na centrálnom dvorci, dosiaľ proti nemu neuhral set

V tretí hrací deň hlavných súťaží dvojhry na tenisovom Wimbledone bude v hre zo Slovákov iba Lukáš Lacko. Na 30-ročného piešťanského rodáka nečaká obyčajný zápas, skôr tenisový sviatok.

04.07.2018 07:32
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Lacko vyzve svetovú dvojku, obhajcu trofeje a 8-násobného wimbledonského šampióna Rogera Federera. Súboj Federer – Lacko organizátori zaradili ako druhý v poradí na centrálny dvorec so začiatkom približne po 16.00 h SELČ. Pred nimi sa na hlavnom wimbledonskom kurte po 14.00 h proti sebe postavia Češka Karolína Plíšková (7.) a Bieloruska Viktoria Azarenková.

Lacko a Federer odohrali proti sebe dosiaľ dva zápasy a švajčiarsky „maestro“ v oboch zvíťazil bez straty setu. Pozoruhodné je, že oba súboje sa hrali v prvom kole na grandslamových turnajoch. Na Australian Open 2011 Lacko prehral 1:6, 1:6, 3:6 a o tri roky neskôr na Roland Garros 2:6, 4:6, 2:6.

Zatiaľ čo Lacko (73. v rebríčku ATP) došiel vo Wimbledone dosiaľ najďalej dvakrát do 3. kola (2012, 2016), čoskoro 37-ročný Federer získal prvý miestny titul pred 15 rokmi a celkovo 11-krát bol vo finále.

Slovenský tenis má na slávnom turnaji v Londýne vo dvojhre okrem Lacka už len Dominiku Cibulkovú, ktorá rovnako postúpila do 2. kola. Ďalší štyria Slováci na čele s lanskou semifinalistkou Magdalénou Rybárikovou sa rozlúčili už po svojich úvodných zápasoch v hlavnej súťaži.

Stredajší program Slovákov na Wimbledone v Londýne:

Dvojhra mužov – 2. kolo:
Lukáš Lacko (SR) – Roger Federer (Švaj.-2) / bilancia: 0:2, druhý zápas na centrálnom dvorci, začiatok približne po 16.00 h SELČ

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Lukáš Lacko #Wimbledon 2018