Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer krstil centrálny dvorec. S novou značkou

Obhajca vstupuje na posvätnú pôdu ako prvý. Ako inak, vo Veľkej Británii sa tradície od nepamäti dodržiavajú, tie wimbledonské obzvlášť.

02.07.2018 17:46
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer v zápase 1. kola Wimbledonu 2018.
debata

Biely úbor, tradičný úklon, ale predovšetkým nástup lanského šampióna. To všetko patrí k dedičstvu slávneho grandslamu v Londýne.

Roger Federer mal tú česť už ôsmykrát v kariére. Presne takýto počet vzácnych trofejí má doma z tohto trávnatého turnaja. V Londýne už odohral viac ako 100 zápasov, svoj prvý v roku 1999. „To však neznamená, že keď nastupoval na zápas 1. kola proti Srbovi Dušanovi Lajovičovi, nemal v bruchu motýle,“ napísal americký denník New York Times.

Nakoniec, miernu nervozitu priznal aj sám Federer. „Budem úprimný, hrať prvý zápas na centrálnom dvorci je vždy veľká vec. Je to priam historické miesto, na ktorom nemôžete ani trénovať. Keď vyjdete von, pociťujete akúsi neistotu,“ povedal legendárny Švačiar v nedeľu pred zápasom.

Žiadna však nakoniec nebola. Federer svojho súpera sfúkol, na Lajoviča potreboval hodinu a 19 minút – vyhral 6:1, 6:3, 6:4.

Čoskoro 37-ročný veterán bol suverénny od začiatku až do konca. Niektoré z pozápasových štatistík vyrážajú dych. Zo 63 výmen, v ktorých podával, bol úspešný až 52-krát! Zahral 35 víťazných úderov a súperovi nepovolil ani jednu brejkbalovú šancu. Sám ich však zužitkoval až päť. „Bolo to prekrásne krviprelievanie,“ nadchýňal sa nad výkonom rodáka z Bazileja britský denník The Guardian.

Ak nad víťazstvom 20-násobného grandslamového šampióna neboli žiadne pochybnosti, nad značkou na jeho tričku áno. „Čože si len oblečie?“ pýtali sa tí, ktorí vedeli, že jeho dlhodobá zmluva s firmou Nike sa v marci skončila. Nakoniec z toho bola japonská značka Uniqlo.

Detail?

Možno…

Ale nie pokiaľ sa týka Rogera Federera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Wimbledon 2018