Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažké rozhodnutie Šarapovovej. Vynechá Birmingham, chce ostať zdravá

Bývalá svetová tenisová jednotka Maria Šarapovová si po postupe do štvrťfinále grandslamového Roland Garros dopraje dlhšiu prestávku pred ďalším turnajom veľkej štvorky.

14.06.2018 11:31
Mária Šarapovová Foto: ,
Mária Šarapovová.
debata

Pred Wimbledonom sa mala predstaviť na trávnatom turnaji v Birminghame, no svoju účasť musela odrieknuť. „Mám dobré spomienky na Birmingham, preto som sklamaná, že sa tam tento rok nepredstavím,“ uviedla 31-ročná Ruska a dodala: „Musím sa dôsledne starať o svoje telo a ostať zdravá, niekedy to znamená urobiť aj takéto ťažké rozhodnutie.“ Na najstaršom grandslamovom turnaji sa predstaví po dvojročnej pauze.

Z rovnakého turnaja sa odhlásila aj Američanka Madison Keysová. Semifinalistka nedávno skončeného Roland Garros momentálne trápi zranenie brucha. „Mrzí ma, že sa tento rok v Birminghame nepredstavím, Každý vie, ako milujem hrať na tráve, no zhoršilo sa mi zranenie, ktoré som utrpela ešte na turnaji v Ríme a potrebujem teraz, čo najdlhší oddych,“ uviedla neúspešná finalista minuloročného US Open Keysová.

Naopak bývala finalistka turnaja v Birminghame Donna Vekičová je novým menom medzi účastníčkami turnaja. Pridala sa tak k britskej jednotke Johanne Kontovej, minuloročnej wimbledonskej šampiónke Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej, dvojnásobnej víťazke Wimbledonu Češke Petre Kvitovej. V Birminghame sa môžu diváci tešiť rovnako aj na slovenskú tenistku Magdalénu Rybárikovú. Informácie priniesol oficiálny web WTA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Wimbledon 2018