Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nadala vyzve antukár, ktorý to naňho vie

Najväčšie prekvapenie tohtoročného Roland Garros si vo finále nezahrá. Taliansky tenista Marco Cecchinato prehral v semifinále s Rakúšanom Dominicom Thiemom 5:7, 6:7, 1:6.

10.06.2018 10:36
TENNIS-MADRID/MEN Foto: ,
Dominic Thiem a Rafael Nadal po finále v Madride, v ktorom triumfoval Rakúšan.
debata (2)

„Naposledy som ho zdolal! Ale bolo to na turnaji kategórie future,“ smial sa pred zápasom dobre naladený rodák z Palerma. Na centrálnom dvorci Philippa Chatriera však dávno zabudnutú spomienku neoprášil. Naopak, bol to Thiem, kto mal tentoraz dôvod na radosť. Nasadená sedmička druhého grandslamu v sezóne si vo finále zahrá vôbec po prvýkrát. Dosiaľ hral iba v semifinále – v oboch prípadoch narazil.

„Nemyslím si, že by v zápase zohrali skúsenosti špeciálnu rolu. Podľa môjho názoru bolo kľúčové, že som vyhral tajbrejk druhého setu. Striedali sme sa vo vedení, keby sa Marcovi podarilo premeniť ponúknuté setbaly, bol by z toho ešte dlhý a dramatický zápas,“ povedal v prvom interview na kurte Thiem.

Sicílčan nepredal kožu lacno. Predovšetkým v prvých dvoch setoch bol Viedenčanovi viac ako vyrovnaným súperom. Jeho semifinálový výkon mal v Taliansku veľký ohlas.

„Úžasná story Marca Cecchinata sa skončila v semifinále na centrálnom dvorci v Paríži. Bol to krásny, vzrušujúci a dlhý príbeh, ktorý si budeme veľmi dlho pamätať. Náš hrdina síce prehral 0:3 na sety, ale skóre nedokáže vyjadriť ako odhodlane bojoval tento 72. hráč sveta proti jednoznačnému favoritovi. Raz budeme rozprávať o fantastickom tajbrejku, v ktorom Cecchinato odvrátil setbal po nádhernej výmene,“ napísal internetový portál corriere.it.

Len pripomíname, že Cecchinato na Roland Garros vyradil troch nasadených hráčov – najprv Pabla Carrena Bustu, potom Davida Goffina a vo štvrťfinále aj 12-násobného grandslamového šampióna – Novaka Djokoviča.

Proti Thiemovi sa vo finále postaví Rafael Nadal. Španiel bol k Juanovi Martínovi Del Potrovi mimoriadne krutý – Argentínčana vyprevadil z kurtu po setoch 6:4, 6:1, 6:2. Pre Nadala to bude už jedenásty súboj o Pohár mušketierov. V uplynulých desiatich neprehral ani raz. Bilancia, akú história nepozná – a nielen na antuke.

Thiem však nemusí byť bez šance. S Nadalom má síce negatívne skóre 3:6, ale všetky svoje víťazstvá zaznamenal na najpomalšom povrchu. V roku 2016 v Buenos Aires, vlani v Ríme a len nedávno v Madride.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominic Thiem #Rafeal Nadal #Roland Garros 2018