Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Thiem ukončil senzáciu. Proti Nadalovi sa pokúsi o ďalšiu

Rakúsky tenista Dominic Thiem sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na Roland Garros. Siedmy nasadený hráč si v prvom piatkovom semifinále poradil s prekvapením parížskeho grandslamu Talianom Marcom Cecchinatom za 2:20 h v troch setoch 7:5, 7:6 (10), 6:1.

08.06.2018 15:36 , aktualizované: 18:22
Dominic Thiem Foto: ,
Radosť Dominica Thiema po postupe do finále.
debata

Najväčšie prekvapenie tohtoročného Roland Garros si vo finále nezahrá. Taliansky tenista Marco Cecchinato prehral v semifinále s Rakúšanom Dominicom Thiemom 5:7, 6:7, 1:6.

„Naposledy som ho zdolal! Ale bolo to na turnaji kategórie future,“ smial sa pred zápasom dobre naladený rodák z Palerma. Na centrálnom dvorci Philippa Chatriera však dávno zabudnutú spomienku neoprášil. Naopak, bol to Thiem, kto mal tentoraz dôvod na radosť. Nasadená sedmička druhého grandslamu v sezóne si vo finále zahrá vôbec po prvýkrát. Dosiaľ hral iba v semifinále – v oboch prípadoch narazil.

„Nemyslím si, že by v zápase zohrali skúsenosti špeciálnu rolu. Podľa môjho názoru bolo kľúčové, že som vyhral tajbrejk druhého setu. Striedali sme sa vo vedení, keby sa Marcovi podarilo premeniť ponúknuté setbaly, bol by z toho ešte dlhý a dramatický zápas,“ povedal v prvom interview na kurte Thiem.

Sicílčan nepredal kožu lacno. Predovšetkým v prvých dvoch setoch bol Viedenčanovi viac ako vyrovnaným súperom. Jeho semifinálový výkon mal v Taliansku veľký ohlas.

„Úžasná story Marca Cecchinata sa skončila v semifinále na centrálnom dvorci v Paríži. Bol to krásny, vzrušujúci a dlhý príbeh, ktorý si budeme veľmi dlho pamätať. Náš hrdina síce prehral 0:3 na sety, ale skóre nedokáže vyjadriť ako odhodlane bojoval tento 72. hráč sveta proti jednoznačnému favoritovi. Raz budeme rozprávať o fantastickom tajbrejku, v ktorom Cecchinato odvrátil setbal po nádhernej výmene,“ napísal internetový portál corriere.it.

Len pripomíname, že Cecchinato na Roland Garros vyradil troch nasadených hráčov – najprv Pabla Carrena Bustu, potom Davida Goffina a vo štvrťfinále aj 12-násobného grandslamového šampióna – Novaka Djokoviča.

Proti Thiemovi sa vo finále postaví Rafael Nadal. Španiel bol k Juanovi Martínovi Del Potrovi mimoriadne krutý – Argentínčana vyprevadil z kurtu po setoch 6:4, 6:1, 6:2. Pre Nadala to bude v nedeľu už jedenásty súboj o Pohár mušketierov. V uplynulých desiatich neprehral ani raz. Bilancia, akú história nepozná – a nielen na antuke.

Thiem však nemusí byť bez šance. S Nadalom má síce negatívne skóre 3:6, ale všetky svoje víťazstvá zaznamenal na najpomalšom povrchu. V roku 2016 v Buenos Aires, vlani v Ríme a len nedávno v Madride.

Dvojhra mužov – semifinále:
Dominic Thiem (Rak.-7) – Marco Cecchinato (Tal.) 7:5, 7:6 (10), 6:1
Rafael Nadal (Šp.-1) – Juan Martín Del Potro (Arg.-5) 6:4, 6:1, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Juan Martín Del Potro #Dominic Thiem #Roland Garros 2018 #Marco Cecchinato