Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strýcová priznala, že Putincevovej mierila na telo: Nemám ju rada

Pred Roland Garros prehrala česká tenistka Barbora Strýcová osemkrát v rade a málokto očakával, že si na parížskej antuke vylepší svoje maximum účasťou v osemfinále.

03.06.2018 19:56
Barbora Strýcová Foto: ,
Frustrovaná Barbora Strýcová počas osemfinále Roland Garros.
debata

Pre tridsaťdvaročnú hráčku bol antukový grandslam potvrdením v tom, že sa oplatí veriť vo vlastné sily a že ešte na súperky stačí.

„Ukázalo sa, že aj keď som mala sériu nevydarených zápasov, tak to v sebe stále mám. Môžem hrať veľký tenis a zlepšovať sa. To je pre mňa veľmi fajn vidieť. Aj to, že na to fyzicky vo svojom veku mám a môžem hrať s mladými babami,“ povedala Strýcová, ktorá je po Venus Williamsovej vo svetovej tridsiatke druhou najstaršou tenistkou.

Vo svojich tridsiatich dvoch rokoch sa pri dvanástom štarte v hlavnej súťaži prvýkrát prebojovala v Paríži do štvrtého kola. V ňom však nestačila na Juliu Putincevovú z Kazachstanu. „Som smutná, pretože som si to prehrala sama, ona ma nezdolala,“ povedala a dodala: „Keď sa na to pozriem s nadhľadom, tak som vďačná, kam som sa až dostala.“

Mohlo by sa zdať, že z pozície 26. nasadenej mala 98. hráčku sveta jasne zdolať. Postupom do štvrťfinále mala šancu vyrovnať si najlepší grandslamový výsledok. „Ona to tu ale vie, darí sa jej a hrá tu najlepší tenis,“ upozornila plzenská rodáčka, že Putincevová postúpila na Roland Garros do štvrťfinále aj predvlani.

V stretnutí sa nemohla dostať do rytmu. Proti vysokým liftovaným loptičkám a ,kraťasom' márne hľadala celý zápas protizbraň. „Nevedela som, čo hrať. Zamotala som sa do toho a nevedela som, či ísť na sieť, alebo nie. Nemala som v hlave myšlienku, čo vlastne hrať. Či do toho švihnúť alebo s ňou pinkať,“ uviedla Strýcová.

Tentoraz nezaberali ani ťaháky a opakovanie dôležitých vecí, ktoré mala napísané fixkou na ruke. „Pozerala som sa na to často, ale nefungovalo to, aj keď som sa snažila. Chcela som sa do toho dostať viac aj nohami, ale úplne mi to nešlo.“

Julia Putincevová oslavuje postup do... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Julia Putincevová Julia Putincevová oslavuje postup do štvrťfinále Roland Garros.

Súperku v prvom sete raz skoro nastrelila. Priznala, že jej úmyselne mierila na telo. „Nemám ju rada. Jednoducho som po nej išla, nebudem hovoriť, že som to chcela zabiť cez stred. A možno to bola aj chyba, že som sa k tomu nechala vyprovokovať,“ povedala Strýcová. Putincevovú aj kurt totiž minula a prišla o hru.

Pred zápasom nebola príliš nervózna z možnosti prejsť do štvrťfinále. „Najhoršie je to v prvom kole,“ povedala, ale priznala, že postupom času spala menej a menej. „Tak štyri hodiny. Stále sa v posteli prevaľujete a premýšľate o tom. Ale nemala som v hlave to, že už sa to nikdy nemusí podariť. Skôr som sa tešila,“ povedala Strýcová.

Ťaženie vo dvojhre je povzbudením do ďalšej časti sezóny. „Baví ma hrať. Mám zase chuť. Nabilo ma to tu a teším sa na trávu, čo je môj obľúbený povrch,“ povedala skúsená Češka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Julia Putincevová #Barbora Strýcová #Roland Garros 2018