Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Forma Djokoviča stúpa, v Paríži je už vo štvrťfinále. Dvojhry bez českej účasti

Nemecký tenista Alexander Zverev tretíkrát za sebou vydrel na antukovom Roland Garros víťazstvo, aj keď prehrával 1:2 na sety a prvýkrát postúpil do grandslamového štvrťfinále. Dvadsaťjedenročný druhý nasadený v Paríži zdolal v osemfinále Rusa Karena Chačanova 4:6, 7:6, 2:6, 6:3 a 6:3.

03.06.2018 12:58 , aktualizované: 21:48
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič v osemfinálovom zápase Roland Garros.
debata (3)

Nemecký tenista Alexander Zverev tretíkrát za sebou vydrel na antukovom Roland Garros víťazstvo, aj keď prehrával 1:2 na sety a prvýkrát postúpil do grandslamového štvrťfinále. Dvadsaťjedenročný druhý nasadený v Paríži zdolal v osemfinále Rusa Karena Chačanova 4:6, 7:6, 2:6, 6:3 a 6:3.

Zverev prehrával 1:2 na sety aj v druhom kole so Srbom Dušanom Lajovičom a v treťom dokonca s Damirom Džumhurom z Bosny odvrátil mečbal.

Nastúpi proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi, ktorý v pozícii nasadenej sedmičky zdolal Japonca Keia Nišikoriho 6:2, 6:0, 5:7, 6:4.

Thiem vlani postúpil až do semifinále, v ktorom nestačil na neskoršieho šampióna Śpaniela Rafaela Nadala.

„Prvý raz som nastúpil na dvorci Philippa Chatriera proti niekomu inému ako Rafovi. Úvodné dva sety boli z mojej strany vynikajúce. Kei sa v ďalšom priebehu zápasu výrazne zlepšil. Posledný gem bol veľmi dôležitý. Servovať na postup do štvrťfinále Roland Garros je niečo špeciálne, našťastie som to dotiahol do úspešného konca,“ povedal Thiem v pozápasovom interview s bývalým francúzskym tenistom Cedricom Piolinom.

Tretím semifinalistom sa stal Srb Novak Djokovič. Víťaz z roku 2016 ako nasadená dvadsiatka pokoril skúseného Španiela Fernanda Verdasca 6:3, 6:4, 6:2.

„Nole“ potvrdil stúpajúcu formu, prezentoval sa typickým strojovým tenisom ako za starých čias a údermi presne na základnú čiaru privádzal súpera do zúfalstva. Verdasco, ktorý počas celého zápasu kopil nevynútené chyby z forhendu, si v návale frustrácie neraz šťavnato zanadával.

Djokovič postúpil medzi osem najlepších v Paríži deviatykrát za sebou. „Úvodné tri gemy trvali takmer pol hodiny a boli veľmi náročné. Fernando hral veľmi agresívne, jeho točený forhend bol vo veterných podmienkach nepríjemný. Dôležité bolo, že som odvrátil v úvode dva brejkbaly. Dodalo mi to sebavedomie a v ďalšom priebehu zápasu som mal navrch,“ nechal sa počuť zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.

Súperom Djokoviča vo štvrťfinále bude Talian Marco Cecchinato, ktorý nečakane vyradil ôsmeho nasadeného Belgičana Davida Goffina 7:5, 4:6, 6:0, 6:3 a dosiahol životný úspech.

„Je to ako sen. V 1. kole som prehrával s Mariusom Copillom 1:2 na sety, teraz som vo štvrťfinále Roland Garros, v ktorom nastúpim proti Novakovi. Musím si dať hneď sprchu, Chvíľu potrvá, kým si uvedomím, čo som v Paríži dosiahol. Dnes som zdolal jedného z najlepších hráčov sveta, som veľmi šťastný,“ nadchýnal sa Cecchinato, ktorý sa na záver rozhovoru poďakoval fanúšikom v taliančine.

Keysová medzi najlepšou osmičkou

Americká tenistka Madison Keysová sa stala prvou štvrťfinalistkou ženskej dvojhry. Vlaňajšia finalistka US Open si v osemfinále ako nasadená trinástka poradila s tridsaťjednotkou „pavúka“ Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou hladko 6:1, 6:4.

Keysová, ktorá počas celého zápasu ťažila z výborného podania, postúpila premiérovo medzi elitnú osmičku na antukovom vrchole sezóny.

„Antuka nie je môj najobľúbenejší povrch, no začínam ju mať rada. Som šťastná, že sa mi v Paríži podarilo prvýkrát postúpiť do štvrťfinále. V závere zápasu sa súperka zlepšila, ja som naopak znervóznela, no v desiatom geme ma našťastie podržal servis,“ povedala zverenka Lindsay Davenportovej v prvom pozápasovom interview s bývalou rakúskou tenistkou Barbarou Schettovou.

Madison Keysová oslavuje postup do štvrťfinále... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Madison Keysová Madison Keysová oslavuje postup do štvrťfinále Roland Garros.

Ďalšou súperkou Keysovej bude štvrťfinalistka z roku 2016 Kazaška Julia Putincevová, ktorá zdolala Češku Barboru Strýcovú 6:4, 6:3. Česko tak vo dvojhrách ženského i mužského pavúka už nemá svojho zástupcu.

Prvýkrát postúpila do parížskeho štvrťfinále Keysovej krajanka Sloane Stephensová. Minuloročná šampiónka US Open ako nasadená desiatka deklasovala Estónku Anett kontaveitovú 6:2, 6:0.

„Nebolo to také jednoznačné, ako ukazuje konečne skóre. Som však rada, že sa mi podarilo ušetriť sily na ďalší zápas,“ uviedla Američanka, ktorá sa v onlajn vydaní svetového rebríčka WTA posunula už na ôsme miesto.

V ďalšom dueli ju čaká víťazka súboja medzi druhou nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou a Ruskou Darjou Kasatkinovou. Ten však v nedeľu nedohrali pre tmu. Ruska vyhrala prvý set v tajbrejku, druhý set dohrajú od priebežného stavu 3:3 v pondelok.

Roland Garros – osemfinále

Dvojhra mužov:
Marco Cecchinato (Tal.) – David Goffin (Belg.-8) 7:5, 4:6, 6:0, 6:3
Alexander Zverev (Nem.-2) – Karen Chačanov (Rus.) 4:6, 7:6 (4), 2:6, 6:3, 6:3
Novak Djokovič (Srb.-20) – Fernando Verdasco (Šp.-30) 6:3, 6:4, 6:2
Dominic Thiem (Rak.-7) – Kei Nišikori (Jap.-19) 6:2, 6:0, 5:7, 6:4

Ženy – dvojhra:
Madison Keysová (13-USA) – Mihaela Buzarnescuová (31-Rum.) 6:1, 6:4
Julia Putincevová (Kaz.) – Barbora Strýcová (ČR-26) 6:4, 6:3
Sloane Stephensová (USA-10) – Anett Kontaveitová (Est.-25) 6:2, 6:0
Daria Kasatkinová (Rus.-14) – Caroline Wozniacka (Dán.-11) 7:6 (5), 3:3 – prerušené, dohrávka v pondelok

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Madison Keysová #Alexander Zverev #Roland Garros 2018