Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Paríži stále veje slovenská vlajka. Rybáriková je v 3. kole

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v kariére prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

31.05.2018 12:50 , aktualizované: 13:07
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková v súboji s Belindou Bencicovou.
debata (3)

V druhom kole si na parížskej antuke ako nasadená devätnástka poradila so Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou 6:2, 6:4.

Ďalšou súperkou vlaňajšej wimbledonskej semifinalistky bude v sobotu víťazka duelu medzi pätnástou nasadenou Američankou CoCo Vandewegheovou a Ukrajinkou Lesiou Curenkovou.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Bencicovou, keď v „maratónskom“ treťom geme prelomila podanie súperky a ujala sa vedenia 2:1. Švajčiarka síce bleskovo kontrovala rebrejkom, no v ďalších minútach získala Rybáriková štyri gemy v rade a prvý set sa stal jasne jej korisťou.

Triumf Rybárikovej v 2. kole Roland Garros Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Magdaléna Rybáriková. v zápase proti Švajčiarke...

Bencicová sa snažila diktovať tempo, no robila priveľa nevynútených chýb. Výrazné problémy jej robil bekhendový slajz Rybárikovej, ktorá hrala údery tesne nad sieťou. O osude druhého dejstva rozhodol brejk slovenskej jednotky na 4:3.

V desiatom geme predviedla Rybáriková tri skvelé údery na sieti, premenila v poradí šiesty mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Bencicovou na 2:1. V Paríži má už istú prémiu 130.000 eur pred zdanením a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Vo štvrtok podvečer sa ešte v Paríži predstaví v 1. kole štvorhry po boku krajanky Viktórie Kužmovej.

Z postupu Rybárikovej do 3. kola dvojhry mal veľkú radosť jej tréner Peter Huber. „Som rád, že sa Magde podarilo v Paríži konečne prejsť cez druhé kolo. Dnes to bol z jej strany skôr bojovný výkon, ale aj také dni patria k tenisu. Verím, že jej víťazstvo nad Bencicovou, ktorá bola v minulosti v elitnej svetovej desiatke, dodá sebavedomie do ďalšieho kola na druhom grandslamovom turnaji roka,“ povedal Huber.

ženy – dvojhra – 2. kolo
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (19-SR) – Belinda Bencicová (Svajč.) 6:2, 6:4

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Belinda Bencicová #Roland Garros 2018