Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentujem všetky sebavedomé ženy, bráni svoj zvláštny úbor Serena

V utorok podvečer na Roland Garros to nebol len obyčajný návrat tuctovej tenistky po materskej prestávke do grandslamového diania.

30.05.2018 11:10
Francúzsko Tenis Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová sa teší z fiftínu v zápase proti Češke Kristýne Plíškovej v prvom kole grandslamového Roland Garros.
debata (7)

Američanka Serena Williamsová viac ako svojím výkonom vo víťaznom súboji s Češkou Kristýnou Plíškovou /7:6 (4), 6:4/ zaujala tým, čo mala na sebe. Predstavila sa v blýskavom čiernom celotelovom úbore, v ktorom vyzerala ako superhrdinka zo sci-fi seriálu či filmu.

Niekdajšia svetová jednotka a 23-násobná grandslamová šampiónka mala aj zdôvodnenie pre svoj značne extravagantný outfit, dokonca vo viacerých významoch. Jedným z nich je ochrana nôh pred krvnými zrazeninami, čoho následkom boli v minulosti aj záchvaty, ktoré prekonala.

„Cítim, že reprezentujem všetky mentálne silné ženy, ktoré nemajú problém takto ukázať svoje telo a majú dostatok sebavedomia. Viem, že môžem byť inšpirácia pre rôzne skupiny žien aj detí,“ skonštatovala 36-ročná Serena Williamsová.

Jej parížske oblečenie nápadne pripomenulo priliehavý úbor či nohavicový oblek z US Open 2002, ktorý mala vtedy na sebe. Rovnako sa pri pohľade na ňu vynorili spomienky na Anne Whiteovú a Wimbledon 1985, vtedy mala táto Američanka oblečený rovnako celotelový úbor, ale v bielej farbe.

Outfit Sereny Williamsovej na Roland Garros Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Serena Williamsová v 1. kole Roland Garros.

Serena priznala, že jej súčasné oblečenie je vynovená verzia z roku 2002 a sama si ho navrhla. Inšpirovala sa pri tom vymysleným africkým národom Wakanda z komiksu aj filmu so superhrdinom „Čiernym Panterom“.

„Cítim sa ako bojovná princezná, keď sa takto oblečiem. Stále mám pocit, že žijem vo svete fantasy. Chcem sa stať superhrdinkou a to ma posúva vpred. Je to súčasť toho, ako vnímam veci okolo seba,“ priznala na tlačovej besede Serena, ktorá je od 1. septembra 2017 mamou dcérky Alexis Olympie.

Utorkový súboj proti Krystíne Plíškovej bol pre trojnásobnú šampiónku Roland Garros (2002, 2013, 2015) prvý na turnaji „veľkej štvorky“ po 16 mesiacoch. Chcela sa vrátiť aj skôr, ale obmedzovali ju krvné zrazeniny.

„Bože, ani neviem, koľko som ich mala za ostatných 12 mesiacov. Aj preto potrebujem mať na sebe celotelový oblek, aby som mala lepšiu cirkuláciu krvi. Je to možno zábava hrať v takom oblečení, ale zároveň to má aj svoje opodstatnenie. Môžem hrať bez starostí,“ dodala na záver S. Williamsová.

Tenisová legenda hrá na RG 2018 s chráneným renkingom, v aktuálnom vydaní rebríčka WTA jej patrí až 451. priečka. Jej súperkou v 2. kole bude turnajová sedemnástka Austrálčanka Ashleigh Barthyová.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Roland Garros 2018