Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodina, ideme do Paríža! Argentínčan odšoféroval 10 hodín a vyradil favorita

Na viac ako tisíckilometrovú cestu z Barcelony do Paríža sa vydal v nedeľu argentínsky tenista Marco Trungelliti a na konci jeho dobrodružstva ho čakala štedrá odmena.

29.05.2018 07:20
debata

Pendant que toi t'essaies d'invoquer ton manque de matches pour expliquer une défaite, Marco Trungelliti, 190e mondiale, embarque en voiture avec frère, mère et grand-mère depuis Barcelone vers Paris, arrive à 23h00 dimanche en ayant conduit une partie de la route et s'impose le lendemain matin en 4 sets et 2h54 min au 1er tour de Roland-Garros face à Bernard Tomic. Eliminé en qualifications, l'Argentin n'a appris que dimanche qu'il était repêché dans le tableau final suite au forfait de Nick Kyrgios. En plus d'écrire la première belle histoire de la quinzaine, Marco va empocher au minimum 79.000 euros (+les 21.000 du 3e tour des qualifs). De quoi payer le repas à son frère Andre, sa maman Susana et sa grand-mère Dafné dans un Courtepaille sur la route du retour #congrats #luckyloser #tennis #RG18 #trungelliti #tomic #epic #courts #frenchopen #paris

Príspevok, ktorý zdieľa Courts (@courtsmag),

Hráč z konca druhej stovky svetového rebríčka narýchlo nahradil v hlavnej súťaži Roland Garros zraneného Austrálčana Nicka Kyrgiosa a po pondelkovom víťazstve v prvom kole nad jeho krajanom Bernard Tomic má istý šek na 79 000 eur.

Trungelliti vypadol v piatok na parížskej antuke v treťom kole kvalifikácie a vrátil sa do Barcelony, kde žije. Čakali tam na neho brat s matkou a babičkou, ktorí ho prišli z Argentíny na pár dní navštíviť a pokochať sa krásami katalánskej metropoly.

O niekoľko desiatok hodín neskôr však už boli všetci štyria vrátane osemdesiatosem­ročnej babičky na ceste do mesta nad Seinou.

Babka Marca Trungellitiho a jeho brat sa tešia... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Marc Trungelliti Babka Marca Trungellitiho a jeho brat sa tešia z postupu tenistu do 2. kola.

„Babička bola práve v sprche, keď som sa to dozvedel. Tak som jej povedal: Musíme ísť,“ popisoval Trungelliti moment, keď dostal správu, že sa Kyrgios odhlásil a on je ďalší na rade z takzvaných „lucky loserov“, aby zaujal Austrálčanovo miesto v hlavnej súťaži. „Za tridsať minút sme sa zbalili a vyrazili sme.“

Rodina dlhovlasého Argentínčana sa spolu s tenisovými taškami nasúkala do auta a v nedeľu hodinu po poludní štvorica vyrazila. „Mali sme požičané malé auto, aby sme sa pozreli po Barcelone a na ďalšie miesta. Takže keď som dostal správu, skočili sme doň. V Argentíne, pokiaľ nežijete v Buenos Aires, tisíckilometrová jazda nič neznamená, takže sme všetci v pohode,“ smial sa Trungelliti.

Marco Trungelliti po triumfe nad Bernardom... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Marco Trungelliti Marco Trungelliti po triumfe nad Bernardom Tomicom.

Do Paríža prišiel zhruba hodinu pred polnocou a už o pol ôsmej bol v areáli Rolanda Garrosa, pretože o 11:00 ho na kurte číslo deväť čakal favorizovaný Tomic. Argentínsky outsider vyhral 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 a vyslúžil si viac než dvojnásobok svojho tohtoročného tenisového zárobku.

V druhom kole čaká hrdinu úvodného kola nie neprekonateľný súper Marco Cecchinato z Talianska, ale už teraz má Trungelliti istotu, že sa jeho bláznivá cesta oplatila.

„Som úplne v pohode. Prehral som v kvalifikácii, išiel som domov, dal som si grilované mäso – čo je pre Argentínčana jeden z dôvodov na život – takže mi nič nechýba. Cítim sa perfektne,“ dodal tenista, ktorý svoju cestu do Paríža dokumentoval aj na sociálnych sieťach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernard Tomic #Roland Garros #Marco Trungelliti