Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S prehľadom. Rybáriková sa v 1. kole dlho nezdržala, čaká ju Bencicová

Tenisové Slovensko sa môže usmievať aj po pondelku. Na Roland Garros bola síce v hre iba Magdaléna Rybáriková, no tá bola úspešná. Pridala sa tak k Viktórii Kužmovej, ktorá postúpila do 2. kola už v nedeľu.

28.05.2018 18:24 , aktualizované: 19:15
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Piešťan si poradila s Thajčankou Luksikou Kumkhumovou v dvoch setoch – 6:3, 6:0. Trvalo jej to iba 70 minút.

Zo strany Rybárikovej to bola v pondelok parádna jazda. Súperku okrem krátkej pasáže v 1. sete nepustila vôbec k ničomu. V tom druhom jej dokonca uštedrila kanára – v prvých troch gemoch pritom nestratila ani jeden fiftín. V zápase si pomohla piatimi esami a spravila iba 15 nevynútených chýb. Naopak, Kumkhumová až 33.

Ďalšou súperkou vlaňajšej wimbledonskej semifinalistky bude Belinda Bencicová. Švajčiarka so slovenskými koreňmi si v pondelok poradila s Taliankou Deborah Chiesovou po trojsetovej dráme – 3:6, 7:6 (2) 7:5.

Rybáriková štartuje na druhom grandslamovom turnaji v roku už jedenástykrát v kariére. Ak uspeje aj v 2. kole, vytvorí si osobné maximum. Ďalej sa ešte nikdy nedostala. Okrem bodov do rebríčka WTA má už istých aj 79-tisíc eur.

Rybáriková bola iba druhou Slovenkou, ktorá zasiahla do diania v Paríži. Na svoj debut stále čakajú Dominika Cibulková, Anna Karolína Schmiedlová a Kristína Kučová. Všetky tri sa k slovu dostanú v utorok.

Dvojhra žien – 1. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR-19) – Luksika Kumkhumová (Thaj.) 6:3, 6:0 za 70 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Roland Garros