Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková po finálovej prehre: Bolí to, Anastasia hrala výborne

Dominika Cibulková neuspela vo finále turnaja WTA v Štrasburgu. Po neuveriteľnej dráme a takmer štyroch hodinách na kurte prehrala s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou 7:6 (5), 6:7 (3), 6:7 (6).

26.05.2018 18:44 , aktualizované: 18:57
cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (3)

Víťazka predviedla mimoriadne ofenzívny výkon, zahrala až 73 víťazných úderov, ale mala aj šťastie. V koncovke tretieho setu premenila tretí mečbal, keď Slovenka zahrala tesný „out“ z bekhendu po čiare. Cibulková predtým za stavu 5:4 v treťom sete nevyužila dva mečbaly.

Cibulková popri ôsmich tituloch po trinásty raz neuspela vo finále dvojhry na niektorom z turnajov hlavného ženského okruhu. V aktuálnej sezóne 29-ročná Slovenka bola v rozhodujúcom súboji o titul aj vo februári na tvrdom povrchu v hale v Budapešti a tesne v ňom podľahla Belgičanke Alison van Uytvanckovej 3:6, 6:3, 5:7.

Zatiaľ naposledy sa Cibulková tešila z turnajového titulu predvlani v Singapure na majstrovskom ženskom podujatí WTA Finals. Dvadsaťdeväťročná Slovenka odchádza zo Štrasburgu s prémiou 17 258 eur pred zdanením a 180 bodov do renkingu WTA, v ktorom sa posunie z 36. na 32. miesto.

Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka si napriek finálovej prehre výrazne zdvihla sebavedomie pred vstupom do grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži, kde ju v 1. kole čaká nebezpečná Nemka Julia Görgesová nasadená ako jedenásta.

Cibulková bola po zápase sklamaná. „Finálová prehra bolí. Anastasia však hrala výborne a blahoželám jej k zisku titulu. Neľutujem rozhodnutie akceptovať voľnú kartu a hrať prvýkrát na turnaji v Štrasburgu. Veľmi sa mi tu páčilo. Ďakujem celému môjmu tímu i fanúšikom za podporu,“ uviedla vo svojom príhovore.

Pavľučenkovová mala na začiatku roka problémy s ramenom a až do začiatku turnaja v Štrasburgu vyhrala na okruhu iba štyri zápasy, v Alsasku hneď päť. „Bolo to vynikajúce finále a s Dominikou môžeme byť na seba hrdé. Viem, ako sa teraz cíti, no odohrala skvelý turnaj. Želám jej veľa šťastia na Roland Garros,“ povedala Pavľučenkovová, ktorá sa na úvod prihovorila divákom vo francúzštine.

Dvojhra – finále

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-3) – Dominika Cibulková (SR-5) 6:7 (5), 7:6 (3), 7:6 (6) za 215 minút

3 debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Dominika Cibulková #Štrasburg