Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková predviedla skvelý obrat. V Štrasburgu zabojuje o trofej!

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do finále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Štrasburgu. V piatkovom semifinále ako nasadená päťka zdolala štvorku "pavúka" Rumunku Mihaelu Buzarnescuovú za 2:14 h po trojsetovom boji 2:6, 7:6 (5), 6:1.

25.05.2018 16:25 , aktualizované: 17:41
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (3)

Cibulková si v úvodných dvoch setoch až šesťkrát prehrala vlastné podanie. Prvé dejstvo stratila hladko 2:6, druhé dokázala napriek nepriaznivému stavu 3:5 doviesť do tajbrejku. V ňom prišla o náskok 3:0, ale napokon si vynútila tretí set.

V ňom už ovládla dianie na kurte, trikrát „brejkla“ súperku a postúpila do druhého tohtoročného finále na okruhu WTA.

„Hoci spočiatku som prehrávala, nevzdávala som sa do poslednej loptičky, chcela som jej zo zápasu urobiť peklo. Veľmi si cením víťazstvo v tomto zápase, pretože to bolo vydreté a zvýšilo mi sebavedomie,“ povedala Dominika Cibulková pre TV Markíza.

O trofej zabojuje s treťou nasadenou Anastasiou Pavľučenkovovou, ktorá v semifinále zdolala Ashleigh Bartyová. Ruska postúpila po skreči súperky v úvode druhého setu.

„Bol by to pre mňa prvý titul na antuke, takže je to určite veľká výzva. Uvidíme, ktorá z nás bude mať lepší deň, ja chcem hrať najmä dobrý tenis,“ dodala slovenská reprezentantka. Cibulková hrala v semifinále druhýkrát v roku 2018, prvý raz na antuke. Vo februári v Budapešti prehrala vo finále s Alison van Uytvanckovou.

Dvojhra – semifinále:
Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) – Mihaela Buzarnescuová (4-Rum.) 2:6, 7:6 (5), 6:1, Anastasia Pavľučenkovová (3-Rus.) – Ashleigh Bartyová (1-Austr.) 6:4, 1:0 – skreč Bartyová

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Štrasburg