Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z ikony zradca. Nadalov dres hnevá fanúšikov Realu

Hviezdny tenista stredobodom futbalového škandálu? Presne tak!

09.05.2018 17:02
Rafa Nadal Foto:
Fanúšik Realu Madrid Rafael Nadal na zápase Atlético - Arsenal s dresom domáceho tímu okolo krku.
debata (1)

O rozruch medzi dvoma šestnástkami sa tentoraz postaral Rafael Nadal – 16-násobný grandslamový šampión a v tomto prípade predovšetkým dlhoročný fanúšik španielskeho veľkoklubu Real Madrid.

Osobnosti to majú ťažké. A to aj v prípade, ak chcú niekoho potešiť. Rodák z Malorky si počas zápasu Európskej ligy medzi Atléticom Madrid a Arsenalom Londýn (1:0) omotal okolo krku dres domáceho klubu. A reakcia nenechala na seba dlho čakať – pre fanúšikov Realu, ktorí ho dosiaľ považovali za svojho, bol odrazu zradcom či potkanom.

Titulky španielskych denníkov, hystéria na sociálnych sieťach. Nadal musel svoj počin vysvetľovať aj počas antukového turnaja v Madride, kde sa tento týždeň usiluje o zisk už šiesteho titulu.

„Mám pocit, že dnešná spoločnosť má problém. Navodzuje dojem, že ak úprimne fandíte jednému klubu, iných by ste mali nenávidieť,“ povedal v pondelok po svojom úvodnom vystúpení na prestížnom tenisovom podujatí.

„Odjakživa podporujem Real, ale v Atléticu mám tiež mnoho priateľov. Hrali predsa proti anglickému tímu, preto som prijal pozvanie, šiel si užiť futbal a podporiť madridský klub,“ vysvetľoval legendárny hráč.

Búrku nevôle v radoch fanúšikov Realu spustil televízny záber na Nadala, ktorý si zápas užíval vo VIP priestoroch štadióna s červenobielym dresom odvekého rivala. „Prezident klubu mi daroval dres Atlética. V ten večer bolo vonku chladno a tak som ho použil namiesto šálu. To je všetko,“ prezradil.

Potom však zvolil konfrontačnejší tón. Z rozruchu, ktorý nastal po zápase európskeho pohára, obvinil aj médiá. „Cítim tu príliš veľa pokrytectva. A možno je to len tým, že novinári toho musia veľa napísať, preto si vymýšľajú hlúposti,“ povedal Nadal.

Futbal je v Španielsku športom číslo 1. Tridsaťjeden­ročný tenista následne musel okomentovať aj slávne El Clásico, v ktorom v nedeľu Barcelona remizovala s Realom 2:2. Zápas sprevádzalo niekoľko kontroverzných rozhodnutí, Nadal sa však hlavného arbitra zastal.

„Asi by som sa k tomu nemal vyjadrovať. Chudák rozhodca, už toho má zaiste dosť, rozprávate o ňom už dlhé hodiny. Ja sa na tejto šou podieľať nebudem. Bol to skvelý zápas od začiatku až do konca – užil som si ho,“ vyhlásil.

Na záver podporil myšlienku dodatočných trestov pre futbalistov. Podľa neho tak budú mať rozhodcovia jednoduchší život. „Sú pod obrovským tlakom. Na ihrisku majú dočinenia s hráčmi, ktorí sa ich snažia oklamať,“ dodal Nadal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Rafael Nadal #atlético madrid